Čitaj mi!

Lideri EU podržali proširenje

Evropski savet podržao je zaključke šefova diplomatija EU o proširenju Unije. Zaključci prihvaćeni bez rasprave.

Lideri Evropske unije podržali su u Briselu zaključke sa sastanka šefova diplomatije o proširenju Evropske unije, rekli su agenciji Beta izvori sa evropskog samita.

"Evropski savet podržava i pozdravlja zaključke Saveta ministara od 11. decembra o proširenju" Evropske unije, piše u zaključcima sa samita EU koji su, kako je rečeno Beti, prihvaćeni bez rasprave.

Šefovi diplomatija EU postigli su u utorak dogovor da se na proleće iduće godine proceni da li Srbija ispunjava sve uslove za početak pregovora o članstvu u EU i da, ako ocena bude povoljna, do juna bude određen datum početka pregovora.

Evropski komesar za proširenje Štefan File rekao je da se nada će u junu već moći da dođe do odluke o pristupnim pregovorima sa Srbijom i da oni treba da počnu čim se ustanovi da je postignut dovoljan napredak u reformama, trajnom i vidljivom pospešenju odnosa s Prištinom.

Nemačka je na sastanku Saveta ministara tražila da se zajamči da će Srbija, da bi pokrenula pregovore o članstvu s EU, početi da povlači svoje "državne strukture" sa severa Kosova.

broj komentara 17 pošalji komentar
(subota, 15. dec 2012, 09:09) - anonymous [neregistrovani]

eu

mislite da ce nam biti bolje u eu???
pogledajte kako ove clanice prolaze...

(petak, 14. dec 2012, 21:42) - anonymous [neregistrovani]

BiH,Crna Gora,Makedonija i Kosovo

Po tome sto je meni poznato, oni (EU)ce jos da prime Bosnu i Hercegovinu,Crnu Goru,Makedoniju,Kosovo i Tursku, posle nji vise nikoga ne nameravaju da prime.

(petak, 14. dec 2012, 19:15) - anonymous [neregistrovani]

Nemci i njima slicni su uvek prema nama ovako radili

setite se kako je glasio ultimatum pred pocetak I sv. rata...

(petak, 14. dec 2012, 17:39) - anonymous [neregistrovani]

!

pa bas zato nemoguce i traze da nebi bilo moguce to je vrsta izivljavanja, sluze se svim trikovima da malo osetis ukus onoga sto dolazi, bice tu jos naredjenja.

(petak, 14. dec 2012, 16:47) - anonymous [neregistrovani]

Vaskularni psihijatar

Mi smo vec doziveli prosirenje ali vena na nogama u cekanju da postanemo clanica EU. Nece biti nikakvih prosirenja, Merkelova je rekla otvoreno jos pre par godina, Hrvatska i kraj.   

(petak, 14. dec 2012, 16:30) - anonymous [neregistrovani]

Prof. Dr. Peter Bofinger

je jedan od najuticajnijih nemackih strucnjaka koji je imao i najvise uticaja prilikom uvodjenja zajednicke evropske valute. Za finansijske probleme unije okrivljuje sve clanice EU, najvise one koje su u proslosti samo profitirale, a malo ulagale u manje, slabije clanice. Politicki trend najmocnijih jeste da prezaduzene clanice primoraju stednji, dok sami pokusavaju uvecati izvoz u te iste clanice. Sve u svemu je kontroverzno, jer se stednjom nemze pokrenuti provreda, a daljim zaduzivanjem rizikuje bankrotiranje. Za Srbiju je vazno sto sa dinarskom valutom nemoze bankrotirati, a to znaci da sto vise moramo ulagati u dinarima, kao sto se moramo zaduzivati u dinarima. Nije nama potrebna Evropska Unija, ni zbog poslovanja, kamoli iz politickih ili moralnih razloga.

(petak, 14. dec 2012, 15:50) - anonymous [neregistrovani]

Smesno

Pusti EU i kredite treba se okrenuti sebi i svojim mogucnostima.

(petak, 14. dec 2012, 15:22) - anonymous [neregistrovani]

Srskih "državnih strukture" sa sjevera KiM

Treba se zapitati kakvog interesa to pa Njemačka ima a da taj interes nemaju druge članice EU nemaju u vezi sa povlačenjem srpskih "državnih struktura" sa sjevera KiM.

(petak, 14. dec 2012, 15:11) - anonymous [neregistrovani]

Uslov nad uslovima

Nemacka nije jedina koj odlucuje o ulasku Srbije u EU..na srecu..zivela Srbija u EU..

(petak, 14. dec 2012, 15:07) - anonymous [neregistrovani]

najvaznije

poslednji pasus je glavna vest!!!