Читај ми!

Srbija ima pravo na gnev

Aleksandar Vučić rekao, povodom oslobađajuće presude Ramušu Haradinaju, da Srbija ima pravo na gnev, bes i ljutnju prema stravičnoj nepravdi koja joj se događa i poruci koja se šalje da srpske žrtve nisu važne.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom odlobađajuće presude Ramušu Haradinaju, da Srbija ima pravo na gnev, bes i ljutnju prema stravičnoj nepravdi koja joj se događa i poruci koja se šalje da srpske žrtve nisu važne.

"Vlada će učiniti ono što je jedino moguće, i pri tome da ne postanemo neko ko će da nariče nad sudbinom. Nariče se nad grobom, a ovo nije grob jer zemlja ima budućnost", rekao je Vučić u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanika SPO-a Aleksandra Jugovića.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbijee preduzela je sve što je mogla u lošim i teškim trenucima za zemlju, za nešto što se dešava ne krivicom Srbije.

"Preuzeli smo sve što smo mogli na svakom međunarodnom forumu. Prvi put dobili smo i opravdanje kod svih predstavnika međunarodne zajednice koji kažu da je teško zamislivo ovo što se dešava Srbiji i da Srbija ima pravo na gnev, bes i ljutnju prema stravičnoj nevolji i poruci koja se šalje da je bogougodno ubijati Srbe", rekao je Vučić.

Potpredsednik Vlade naveo je da je Srbija prihvatila obavezu da oni koji su činili zločine odgovaraju i da treba da odgovaraju najodgovorniji za etničko čišćenje u Hrvatskoj u akcijama "Bljesak" i "Oluja", za 32 direktna ubistva u predmetima u kojima je 19 svedoka nestalo (tokom suđenja Haradinaju), a neki među njima stradali u saobraćajnim nesrećama.

"Vidite da su se neki sedam dana unapred pripremali za proslavu presude (Ramušu Haradinaju). Onda je jasno da je reč o politici, a ne pravdi", rekao je Vučić.

Ne možemo bez Evrope

Odgovarajući na pitanje DSS-a šta će država da uradi da zločini nad Srbima ne prođu nekažnjeno i zašto žuri da primeni Sporazum o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima, Vučić je rekao da Srbija nema fabrike iz kojih se vije dim i da, ako želi da se bori za pravo i pravdu, više ne sme da bude izdržavano lice.

"Ako neko misli da možemo lako bez Evrope, ja ću vam reći da nemam nikakvu dogmu, ja vam kažem mi ne možemo da preživimo. Nećemo imati od čega da isplatimo penzije", napomenuo je Vučić.

Reagujući na izjavu Vučića, poslanik DSS-a Miloš Jovanović poručio je da prvi uslov za jaku državu – uopšte postojanje države. "Ako država prekine da se bori za svoju teritoriju, onda dozvoljava ono što nijedna država ne bi dozvolila, a to je rastakanje teritorije", dodao je Jovanović.

Vučić je istakao da Srbija mora da sprovede sporazum o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosova koji je dogovoren sa Prištinom.

"Da li volimo sve što mora da se uradi? Ne, i to je pravo mučenje. Moramo da preduzmemo ono što mislimo da je najmanje loše u ovom trenutku. Nismo slučajno danas pozivali na jedinstvo, jer nam se sve srušilo kao kula od karata zbog višedecenijske loše politike", poručio je Vučić.

Број коментара 63

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи