Srbi ne prihvataju granicu

Stav Srba sa severa Kosova i Metohije jasan, oni ne prihvataju odvajanje od centralnog dela Srbije i uspostavljanje granice, kaže načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković. Danas sastanak četiri opštine severa Kosova.

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković izjavio je da je stav Srba sa severa Kosova i Metohije jasan: Ne prihvataju odvajanje od centralnog dela Srbije i uspostavljanje granice.

Nedeljković je za Televiziju Most iz Zvečana rekao da Srbi sa Kosova mogu da prihvate sprovođenje sporazuma, jer ne žele da koče i sputavaju Srbiju na putu ka Evropskoj uniji, ali da to ne može da se sprovodi da njihovi štetu.

"Ne želimo da živimo u nezavisnom Kosovu i velikoj Albaniji", rekao je Nedeljković i očekujući da će biti potpisan sporazum u kojem će jasno stajati da se na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje mogu koristiti sva dokumenta, bez obzira od kog ministarstva su izdata i da neće biti carine.

"U tom slučaju možemo da razgovaramo i sa našom državom i međunarodnom zajednicom o primeni", rekao je načelnik i dodao da i ova Vlada, kao i prethodna, ne uvažava stav i mišljenje srpskih predstavnika sa Kosova i Metohije.

Nedeljković je dodao da Vlada Srbije poziva srpske predstavnike sa Kosova da budu dekor ili alibi za sprovođenje sporazuma, ali tek onda kada "završi" nešto što se tiče Pokrajine.

"Napisali smo pismo državnom vrhu i rekli smo da ćemo dati svoje predstavnike za delegaciju, kada su u pitanju budući pregovori. Ali prethodno treba da vidimo platformu koju je najavio državni vrh", rekao je načelnik i naglasio da sever Kosova neće dati nijednog svog člana u tim za sprovodjenje postignutih sporazuma.

Nedeljković je još jednom rekao da su Sporazumi štetni za Srbe, da im ne omogućavaju ostanak i opstanak na Kosovu i naglasio da, ukoliko dođe do njihove primene, to znači da će između Kosova i ostatka Srbije postojati granica.

"Ne znam o čemu bi onda državni vrh trebalo da pregovara", rekao je Nedeljković.

broj komentara 0 pošalji komentar