Čitaj mi!

Novi incidenti u Mitrovici

Bomba u severnom delu Kosovske Mitrovice. U odvojenom incidentu, nepoznate osobe pretukle kosovskog Albanca nanevši mu teške telesne povrede. Kancelarija za Kosovo i Metohiju zatražila da incidenti budu istraženi bez obzira na to ko su žrtve.

Nepoznate osobe bacile eksplozivnu napravu na srpski restoran "Tiha noć" u severnom delu Kosovske Mitrovice. Niko nije povređen, ali je pričinjena materijalna šteta.

Vlasnik objekta je kosovski Srbin, koji s porodicom živi u stanu iznad restorana, a u trenutku napada u kafani nije bilo gostiju, tako da nije niko stradao. Restoran se nalazi u multietničkom naselju Bošnjačka mahala.

Na restoranu su polupana staklena vrata i prozori, a građani koji žive u neposrednoj blizini izašli su na ulice. Eksplozija je bila jaka i čula se u širem delu grada.

Na lice mesta izašli su i pripadnici kosovske policijske službe kako bi obavili uviđaj.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić najoštrije je osudio bombaški napad i istakao da iza njega stoje oni kojima mir ne odgovara i koji na ovaj način žele da zaplaše Srbe.

Pantić je, u izjavi Tanjugu, rekao da do napada dolazi nakon procene komandanta Kfora Erharda Drevsa da je potrebno ukloniti barikadu koja se nalazi na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici.

"Ovaj incident pokazuje da je situacija krajnje nestabilna, da građani nisu bezbedni i samo pukom srećom večeras niko nije stradao", rekao je Pantić.

Pretučen Albanac

Nepoznate osobe pretukle su u severnom delu Mitrovice jednog kosovskog Albanca, koji je zadobio teške telesne povrede, izjavio je regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti.

Hoti je rekao Tanjugu da se incident dogodio oko 18.30 sati u naselju Tri solitera, u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada je više osoba nasrnulo na Albanca koji je teže povređen.

On rekao da se ne znaju motivi napada i da su istragu povodom tog slučaja pokrenuli pripadnici kosovske policije iz Policijske stanice u severnom delu Mitrovice.

Kancelarija za Kosovo osudila incidente

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju osudila je sve incidente na Kosovu i zatražila da oni budu istraženi, bez obzira na to ko su žrtve.

U Kancelariji su veoma zabrinuti zbog "očigledne veze između izjava predstavnika Prištine o uslovljavanju i čak prekidanju najavljenog dijaloga (sa Beogradom) i sve češćeg nasilja usmerenog prema Srbima".

"Bacanje bombe na restoran 'Tiha noć' srpskog vlasnika u Kosovskoj Mitrovici samo je dodatno podstaklo atmosferu nepoverenja i straha, koja, kao posledica nekažnjene upotrebe oružane sile prema pripadnicima srpske nacionalnosti, već dugo vlada celokupnim prostorom Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju osuđuje svaki oblik nasilja i poziva međunarodnu zajednicu da istraži svaki slučaj, bez obzira na to da li je u pitanju nanošenje povrede Albancu u naselju Tri solitera, da li su povrede nanete nožem srpskom mladiću nekoliko dana ranije na istom mestu ili bacanje bombe na srpski lokal", dodaje se u saopštenju.

Kancelarija podseća da su nedavno ubistvo povratnika u selu Talinovcu i pokušaj ubistva srpskih povratnika u selu Žaču još nerasvetljeni i nekažnjeni i da svetska i domaća javnost sa pravom očekuju da ubice budu otkrivene i kažnjene.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 14. avg 2012, 16:44) - anonymous [neregistrovani]

sever

mir zakon i red Mitrovica vapi za tim

(utorak, 14. avg 2012, 15:17) - anonymous [neregistrovani]

prekid nasilja

Pretukli albanca i sad zbog toga ce neki nevini srbi da stradaju isto tako ko i taj albanac, pa ce posle joped neki albanac da strada i dokle bre vise tako ,,, trebalo bi da se zaustavu sva moguca nasilja nebitno ko je u pitanju , i da se stavi kraj svih nemira da budemo prijatelji i da saradzujemo zaedno ..

(utorak, 14. avg 2012, 13:58) - anonymous [neregistrovani]

Razotkrijte

zločince! Dosta je vrludanja!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">