Читај ми!

Oštro protiv kriminala

Prvi rezultati obračuna sa kriminalom i korupcijom mogu se očekivati narednih dana, rekao prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić najavio je oštrije i jasnije mere u borbi protiv kriminala i korupcije.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Vučić je rekao da se prvi rezultati mogu očekivati uskoro, već narednih dana. 

"Ključno pitanje za nas je ko je uzeo i kako da vratimo narodne pare. U tom smislu, institucije države Srbije preduzeće neophodne mere u najskorijem periodu", rekao je Vučić. 

Prema njegovim rečima, te institucije će morati da imaju u vidu da zaštićenih nema, bez obzira na političku i partijsku pripadnost.

"Jačanje institucija predstavljaće zalog za budućnost. Kada napravimo sistem onda to neće zavisiti od pojedinca, već će biti kao što to danas izgleda u Danskoj, Norveškoj ili nekoj drugoj uređenoj zemlji sa mnogo manjom stopom kriminala i korupcije", rekao je potpredsednik Vlade.  

Vučić je rekao da će se ispitati sporne privatizacije, na koje je ukazala i tražila Evropska komisija.

"Mi ne želimo lov na veštice. Mnogo važnije od hapšenja je čvrstina optužnice. Naše tužilaštvo mora da ima najčvršću moguću argumentaciju, kako optužnice ne bi padale", naveo je potpredsednik Vlade koji je zadužen za odbranu, bezbednost i borbu protiv kriminala i korupcije.

Vučić kaže da je pred Srbijom težak period, ali da ima nade da će građani već sledeće godine živeti bolje. 

Aleksandar Vučić, koji je i ministar odbrane, rekao je da očekuje velike rezultate u namenskoj industriji i nova zapošljavanja u toj delatnosti.

On je rekao da bi u oktobru u centralnoj Srbiji trebalo da bude otvorena nova fabrika za složene borbene sisteme poput nekadašnje "Đure Đaković".

"Bićemo neko ko će u tom trenutku moći da izvozi više naoružanja nego danas", rekao je Vučić i dodao da će 2. septembra u Srbiji biti organizovan aero-miting na kojem će se prikazati letelice SAD, Francuske i Rusije.

Na današnjoj sednici Vlade, jedna od tema bila je i postavljanje spomen-ploče Aćif-efendiji u Novom Pazaru.

Vučić je rekao da je Vlada dala nalog ministarstvima pravde i kulture da podnesu predlog mera za otklanjanje određenih posledica.

"Naravno da svi želimo najbolje moguće odnose Srba i Bošnjaka i svih drugih naroda u Srbiji, ali niko ne može i nema pravo da veliča ne one koji su bili nacistički saradnici nego i sprovodioci nacističkih ideja i ideologije", rekao je Vučić.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво