Čitaj mi!

Primopredaja dužnosti u Nemanjinoj 11

Vladu i ministre čeka težak posao, rekao Ivica Dačić preuzimajući dužnost od Mirka Cvetkovića. Cvetković najavio da će neko vreme biti poslanik, ali da odlazi iz politike.

Ivica Dačić preuzeo je nešto posle 15 časova dužnost od bivšeg premijera Mirka Cvetkovića. Cvetković je poželeo uspeh Ivici Dačiću i rekao da mu neće davati savete.

Podsetio je da su njih dvojica zajedno radili i dobro sarađivali u prethodnoj vladi sa čim se Dačić složio. Ivica Dačić je zahvalio Cvetkoviću i poručio da ministre koji dolaze u vladu i njega samog čeka težak period u kome nema mnogo prilika za popravni.

Cvetković je, rekao je Dačić, do sada radio odgovoran posao. Čin primopredaje dužnosti ne shvata kao kraj političke borbe, već početak.

Nekoliko minuta pre Dačićevog dolaska Cvetković se u kabinetu premijera kratko obratio novinarima ističući da će u parlamentu ostati neko vreme, da izlazi iz politike i da će se baviti privatnim biznisom.

Cvetković je dodao da se na kraju mandata oseća odlično i da Dačiću želi uspešan mandat. "Mi smo i do sada uspešno sarađivali. Da nije bilo tako, on danas ne bi bio ovde", rekao je Cvetković.

Primopredaji dužnosti prisustvovali su i generalni sekretar skupštine Veljko Odalović, šef Cvetkovićevog kabineta Mirjana Jovašević i šef Dačićevog kabineta Vladimir Ilić.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 27. jul 2012, 21:32) - lazica [neregistrovani]

...

Neka je sa srecom... Ako ne bude valjalo opet cemo menjati! Pozz

div id="adoceanrsvdcfhklggd">