Читај ми!

DS i SNS na vlasti u Rakovici

Demokratska stranka potpisala koalicioni sporazum o formiranju većine sa Srpskom naprednom strankom u beogradskoj opštini Rakovica.

Opština Rakovica dobila je danas novu lokalnu vlast koju čini Demokratska stranka i Srpska napredna stranka, a novoizabrano rukovodstvo poručilo je da ne očekuje probleme u funkcionisanju vlasti, jer na lokalu nema visoke politike.

Za predsednika opštine izabran je naprednjak Milosav Miličković, a za njegovog zamenika Dušan Đaković iz SPS-a.

Za predsednika Skupštine opštine izabran je Branislav Vujović iz DS-a, a za njegovog zamenika Cvijetin Đukanović iz SNS-a, a prethodno su na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta potvrđeni mandati odbornicima.

Novoizabrani predsednik opštine reko je da ne očekuje probleme u njenom funkcionisanju.

"Visoku politiku ostavljamo višim organima vlasti, a mi ćemo se uhvatiti u koštac sa problemima koji muče građane", rekao je Miličković i dodao da prve rezultate novoizbrane vlasti očekuje u prvih 100 dana njenog rada.

On je naglasio da će nova vast zadržati ono što je dobro rađeno, a menjati ono što nije.

Predsednik Skupštine opštine Branislav Vujović rekao je da je u Rakovici formirana široka koalicija, koja je prvenstveno u interesu građana i objasnio da je taj način najbolji za rešavanje problema i ostvarivanje interesa građana.

Uz napomenu da na lokalu nema visoke politike, i Vujović je uveren da neće biti problema u funkcionisanju koalicije, a na pitanje da li je dobio saglasnost centrale za formiranje koalicije sa SNS Vujović je odgovorio da su sve konsultacije obavljene i da je ta koalicija u interesu građana.

Predsednik beogradskog odbora naprednjaka Nebojša Stefanović rekao je Tanjugu da su naprednjaci u Rakovici procenili ko su oni sa kojima mogu da sarađuju i da realizuju svoj program i da je to jedini realni recept za razvoj jedne opštine.

Skupština opštine Rakovica ukupno ima 50 odbornika, od čega SNS ima 17, DS 16, SPS sedam, DSS četiri, a LDP i URS po tri odbornika.

Koalicija DS i SNS je formirana i u Priboju.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво