Čitaj mi!

Hapšenje zbog ubistva Zumberija

Pripadnici Euleksa uhapsili Slobodana Vučinića, za koga se sumnja da je učestvovao u ubistvu pripadnika specijalne jedinice kosovske policije Envera Zumberija prošlog jula. Vučinić se sam predao, a sa njim je u pritvor odveden i njegov otac Blagoje, koji je kasnije pušten.

U južnom delu Kosovske Mitrovice, kako saznaje RTS, pripadnici Euleksa uhapsili su pre podne Slobodana Vučinića za kim je prošle godine raspisana Interpolova poternica.

Vučinić se sam predao, a sa njim je bio i njegov otac Blagoje koji je, takođe, bio priveden, ali je oko 16 časova pušten je iz pritvora u Kosovskoj Mitrovici.

Slobodan Vučinić je jedna od šest osoba koje su osumnjičene da su učestvovale u ubistvu pripadnika specijalne jedinice kosovske policije Envera Zumberija prošlog jula.

Zbog ubistva kosovskog policajca na poternici se nalaze i Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković, Dušan Jovanović i Ratomir Kasalović.

Zumberi je ubijen 26. jula kod naselja Varage, nedaleko od prelaza Brnjak, u pucnjavi čiji detalji još nisu u potpunosti rasvetljeni. Na mestu događaja tada je izrešetano nekoliko automobila.

Incident se dogodio dan pošto su specijalne jedinice kosovske policije zauzele prelaz Brnjak, dok su Srbi iz Leposavića blokadom puta pokušali da ih spreče da preuzmu prelaz Jarinje.

Srbi nezadovoljni hapšenjem Vučinića bili su blokirali jednu traku magistralnog puta Kosovska Mitrovica - Ribariće, u mestu Zupče kod Zubinog Potoka, ali je ta traka otvorena za saobraćaj oko 18 sati, prenosi Tanjug.

U međuvremenu su i vojnici Kfora u susednoj Jagnjenici otvorili za saobraćaj kontrolni punkt u tom mestu koji je bio blokiran nakon okupljanja Srba, tako da i saobraćaj na putu Zvečan - Zubin Potok potok kroz Jagnjenicu funkcioniše neometano.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 07. jun 2012, 16:35) - anonymous [neregistrovani]

strasno

Kako su brzi kada treba da hapse srbe a za albance uvek nemaju dokaza. Ovo sto radi euleks potseca na ono kadija te tuzi kadija ti sudi pa i to je bilo za vreme pa je proslo.