Читај ми!

Jeremić u Letoniji

Poseta srpske delegacije Letoniji bila je veoma uspešna, ocenio šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, zahvalivši domaćinima na podršci Srbiji u evrointegracijama. Jeremić i šef diplomatije Letonije Edgars Rinkevičs potpisali međudržavni sporazum o međunarodnom drumskom transportu.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić ocenio je u Rigi da je zvanična poseta srpske delegacije Letoniji bila veoma uspešna i zahvalio domaćinima na podršci koju pružaju našoj zemlji tokom procesa evropskih integracija.

Jeremić i šef diplomatije Letonije Edgars Rinkevičs potpisali su i međudržavni sporazum o međunarodnom drumskom transportu i razgovarali o regionalnim i međunarodnim pitanjima.

"Imamo razloga da budemo zadovoljni posetom Letoniji. Važno je održavati dobar i intenzivan bilateralni dijalog sa svim državama članicama EU. Poslednja dešavanja u Briselu i naša kandidatura pokazali su da je veoma važno imati odnose razumevanja i intenzivan dijalog sa svim članicama EU", rekao je Jeremić Tanjugu.

Jeremić je istakao da je o važnim odlukama u vezi sa proširenjem EU važno da se svi slože, jer se sve odluke o proširenju granica EU donose isključivo konsenzusom.

"Zbog toga nema nijednog bilateralnog odnosa u okviru EU koji nije važan. Danas smo imali dobre razgovore ovde, a politički dijalog Srbije i Letonije će se nastaviti", istakao je šef srpske diplomatije.

Jeremić se sastao i sa predsednikom Letonije Andrisom Berzinjšom, koji je, kako je naglasio, pozvao predsednika Borisa Tadića da poseti Letoniju.

Srpsku delegaciju primili su i predsednica parlamenta Solvita Aboltina, a srpski ministar istakao je važnost održavanja dobrih bilateralnih veza sa svim državama članicama Evropske unije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво