Mere Vlade

Vlada donela odluku da škole ne rade sledeće nedelje. Nije razmatran predlog da 17. februar bude neradan dan. Srbija razmatra da susednim zemljama ponudi formiranje zajedničkog štaba za vanredne situacije.

Osnovne i srednje škole u Srbiji neće raditi cele sledeće nedelje, a o neradnim danima naredne nedelje Vlada danas nije raspravljala, izjavio je direktor Vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Mihajlović je nakon sednice Vlade rekao da će odluku o obustavi nastave u školama u Srbiji sutra doneti ministar prosvete i nauke Željko Obradović.

"Glavni razlog je da se zaštiti zdravlje učenika, a na taj način će se ostvariti i značajna ušteda energije što će doprineti stabilizovanju energetskog sektora u zemlji", precizirao je
Mihajlović.

Mihajlović je naveo da Vlada danas nije razmatrala predlog Radne grupe za uredno snabdevanje energentima i energijom da se praznični dani 15. i 16. februar spoje sa vikendom tako da i petak 17. februar bude neradan dan.

"Ako bude doneta takva odluka javnost će biti obaveštena", naveo je Mihajlović.

Vlada je donela odluku da za oko 2.000 firmi u Srbiji koje nisu od vitalnog interesa bude isključena struja da bi se zaštitio energetski sistem, rekao je Mihajlović i dodao da će isključenja početi u roku od 12 ili 24 sata u firmama čiji se spisak još sastavlja.

Vlada je, kako je istakao, raspravljala o stanju u Srbiji izazvanom snežnim nevremenom i niskim temperaturama i preduzela niz mera kako bi se ublažile posledice po stanovništvo. "Prioriteti su spasavanje ugroženog stanovništva, raščišćavanje puteva i dopremanje pomoći", naveo je Mihajlović.

Milivoje Mihajlović je rekao i da se preduzimaju aktivnosti na rešavanju problema zaleđenih reka.

"Vlada razmatra mogućnost i ponudiće susednim zemljama formiranje zajedničkog regionalnog štaba za vanredne situacije s obzirom da čitavom regionu preti opasnost od poplava nakon naglog otapanja snega", dodao je Mihajlović.

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o učeničkom i studentskom standardu, kao i nekoliko Predlog zakona o potvrđivanju međunarodnih sporazuma, memoranduma i konvencija.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 10. feb 2012, 02:17) - anonymous [neregistrovani]

pa..

Pise da skole ne rade sledece nedelje,a sto se tice zaposlenih,o njima se jos uvek raspravlja...

(petak, 10. feb 2012, 00:15) - anonymous [neregistrovani]

skola

a sta je sa ponedeljkom i utorkom?

(četvrtak, 09. feb 2012, 20:08) - anonymous [neregistrovani]

To i mene interesuje

Da li ce i fakultetima biti iskljucena struja?

(četvrtak, 09. feb 2012, 19:43) - anonymous [neregistrovani]

Fakultet

Sta se desava sa fakultetima, da li se to i na njih odnosi?