Čitaj mi!

Bez smene Nikolaidisa

Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić odbio zahtev opozicije da smeni Andreja Nikolaidisa. Opozicija smatra da Krivokapićev savetnik širi govor mržnje i poziva na terorizam.

Predstavnici crnogorske opozicije saopštili su da je predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić odbio njihov zahtev da smeni svog savetnika Andreja Nikolaidisa i ogradi se od njegovih stavova.

Nikolaidis je u autorskom tekstu napisao da bi bio "civilizacijski iskorak" da je Božidar Stanišljević, osumnjičen za terorizam, aktivirao eksploziv u banjalučkoj dvorani "Borik" u vreme proslave dve decenije postojanja Republike Srpske, kojoj su prisustvovali i državni vrh Srbije i srpski patrijarh Irinej.

Smenu Nikolaidisa, zbog tog istupa, tražili su Pokret za promene i Nova srpska demokratija (NOVA), koji smatraju da Krivokapićev savetnik širi govor mržnje i poziva na terorizam.

Portparol Pokreta za promene Koča Pavlović rekao je Tanjugu da je Krivokapić, na današnjoj sednici Kolegijuma predsednika crnogorskog parlamenta, odbio zahtev opozicionih stranaka za smenu Nikolaidisa.

Pavlović je naveo da je Krivokapić odbio i zahtev Socijalističke narodne partije da se Kolegijum predsednika Skupštine Crne Gore ogradi od Nikolaidisovih stavova.

"Smatram da je odbijanje Krivokapića da otpusti svog savetnika i da na taj način zaštiti Skupštinu Crne Gore od poistovećivanja ovog doma sa fašisoidnim stavovima Nikolaidisa, pokazatelj da parlamenatrna većina baštini iste one političke stavove koje je Nikolaids izneo u svom tekstu", naveo je Pavlović.

Vlada Srbije uputila je, pre nekoliko dana, protestnu notu Crnoj Gori zbog stavova Nikolaidisa. Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore saopštilo je potom da stavovi Nikolaidisa izneseni u njegovom autorskom tekstu ni u kom vidu ne odražavaju zvanične stavove Crne Gore.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 24. jan 2012, 21:42) - S@sa [neregistrovani]

Zalosno

Ne cude me crnogorci.Ima nekih i u Srbiji koji "ne razumeju"zasto se digla tolika prasina oko svega toga.

(utorak, 24. jan 2012, 20:33) - Goran [neregistrovani]

Znamo ko smo!

Dosta više sa njim.Shvatite, ne zanimaju nas izmišljene književne nagrade koje se uz novac dodeljuju ljudima koji propagiraju političke stavove u kojima se satanizuje Srbija i Srbi.

(utorak, 24. jan 2012, 19:02) - Vs [neregistrovani]

Re

Srbi, zapamtite sve. Nije samo jasno zasto je obavezan "default" stav zvanicnika svih ex-Yu republika izrazito antisrpski stav.

(utorak, 24. jan 2012, 18:37) - Budimir Zivkovic [neregistrovani]

Kompatabilni

Gospodin Krivokapic i g. Nikolaidis su po stavu prema Srbiji i Republici Srpskoj kompatabilni Nece ga g-din Ranko smeniti jer verovatno iznosi njegove stavove.

(utorak, 24. jan 2012, 18:24) - anonymous [neregistrovani]

Crna Gora

Prema svecu i tropar!