Читај ми!

Bez smene Nikolaidisa

Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić odbio zahtev opozicije da smeni Andreja Nikolaidisa. Opozicija smatra da Krivokapićev savetnik širi govor mržnje i poziva na terorizam.

Predstavnici crnogorske opozicije saopštili su da je predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić odbio njihov zahtev da smeni svog savetnika Andreja Nikolaidisa i ogradi se od njegovih stavova.

Nikolaidis je u autorskom tekstu napisao da bi bio "civilizacijski iskorak" da je Božidar Stanišljević, osumnjičen za terorizam, aktivirao eksploziv u banjalučkoj dvorani "Borik" u vreme proslave dve decenije postojanja Republike Srpske, kojoj su prisustvovali i državni vrh Srbije i srpski patrijarh Irinej.

Smenu Nikolaidisa, zbog tog istupa, tražili su Pokret za promene i Nova srpska demokratija (NOVA), koji smatraju da Krivokapićev savetnik širi govor mržnje i poziva na terorizam.

Portparol Pokreta za promene Koča Pavlović rekao je Tanjugu da je Krivokapić, na današnjoj sednici Kolegijuma predsednika crnogorskog parlamenta, odbio zahtev opozicionih stranaka za smenu Nikolaidisa.

Pavlović je naveo da je Krivokapić odbio i zahtev Socijalističke narodne partije da se Kolegijum predsednika Skupštine Crne Gore ogradi od Nikolaidisovih stavova.

"Smatram da je odbijanje Krivokapića da otpusti svog savetnika i da na taj način zaštiti Skupštinu Crne Gore od poistovećivanja ovog doma sa fašisoidnim stavovima Nikolaidisa, pokazatelj da parlamenatrna većina baštini iste one političke stavove koje je Nikolaids izneo u svom tekstu", naveo je Pavlović.

Vlada Srbije uputila je, pre nekoliko dana, protestnu notu Crnoj Gori zbog stavova Nikolaidisa. Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore saopštilo je potom da stavovi Nikolaidisa izneseni u njegovom autorskom tekstu ni u kom vidu ne odražavaju zvanične stavove Crne Gore.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво