Читај ми!

SNS: Razorna politika u 2011. godini

Politika Vlade u 2011. godini bila je jalova po ključnim državnim i nacionalnim pitanjima, a razorna i neodgovorna kada je reč o ekonomiji, smatra SNS. Naprednjaci traže od beogradskih vlasti da saopšte cenu mosta na Adi Ciganliji.

Srpska napredna stranka smatra da je politika vlade u godini na izmaku po ključnim državnim i nacionalnim pitanjima bila jalova, a kada je reč o ekonomiji, razorna i neodgovorna, rečeno je na konferenciji za novinare te stranke.

Funkcioneri SNS-a Zorana Mihajlović i Marko Đurić, osvrćući se na politiku Vlade Srbije u 2011. godini, ali i prethodne tri godine, izneli su kritike na njen rad, navodeći da "gotovo nema nijednog segmenta u društvu koji nije zahvaćen posledicama takve politike".

Prema njihovim rečima, oblasti u kojima je zabeležen rast su korupcija, siromaštvo i nezaposlenost.

"Primarni cilj SNS u godini koja je pred nama biće smena poltičke klase koja pune dve decenije vodi Srbiju", rekao je Đurić i dodao da ta stranka smatra da je ostvarenje tog cilja nužan preduslov za poboljšanje svih oblasti života u Srbiji.

Đurić je naveo i da je Vlada obećala da će do kraja godine Srbija dobiti kandidaturu za članstvo u EU i da se sada vidi da će taj posao biti dovršen naredne godine i da će ga "dovršiti SNS".

Zorana Mihajlović rekla je da će SNS u narednoj godini "biti stranka koja će formirati novu vladu" i da je njen osnovni cilj "istinska demokratija".

Prema njenim rečima, SNS kreće sa novom ekonomskom politikom, koja je Srbiji potrebna, odnosno politikom pravednog poreskog sistema, nove monetarne politike sa krajnjim ciljem - otvaranje novih radnih mesta.

Mihajlovićeva je rekla da 2012. godina treba da bude godina novog početka za Srbiju, u kojoj će građani dobiti šansu da se izjasne kakvu budućnost žele i da "zemlju preuzme stranka kojoj je stalo da u Srbiji dođe do promena, a to jeste SNS".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије