Čitaj mi!

Srbija priznaje novu libijsku vlast

Vlada Srbije priznaće Prelazni nacionalni savet Libije kao legitimnog predstavnika naroda. Usvojen Predlog zakona o železnici.

Vlada Srbije usvojila je zaključak o potrebi priznavanja Prelaznog nacionalnog saveta kao legitimnog predstavnika libijskog naroda.

Prelazni nacionalni savet, koji okuplja pobunjenike u Libiji, od početka sedmice priznao je veći broj država u svetu kao legitimnog predstavnika libijskog naroda. Od zemalja u regionu danas je to učinila Bosna i Hercegovina.

Zastava libijskih pobunjenika istaknuta je u utorak na Abasadi Libije u Beogradu. Na zgradi Ambasade, umesto zelene, sada se vijori crveno-crno-zelena zastava.

Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog zakona o železnici, čije će sprovođenje omogućiti poboljšanje efikasnosti železničkog sistema u Srbiji i njegovo integrisanje u tržište transportnih usluga.

Sprovođenjem tog zakona železnice u Srbiji se organizuju po novom konceptu koji omogućava konkurenciju i poboljšanje kvaliteta usluga, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vlada je odlučila i da Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom uplati iznos od pet miliona dinara na račun Fonda B92 na ime kupovine četiri inkubatora za bebe.

Na taj način će po jedan inkubator dobiti Institut za neonatologiju u Beogradu, Ginekološko-akušerska klinika Narodni front u Beogradu, Klinički centar Kragujevac i Klinički centar Niš.

Vlada je danas donela i zaključak kojim se utvrđuje da projekat izgradnje stambeno-poslovnih objekata u Ulici dr Ivana Ribara, Novi Beograd ispunjava uslove za realizaciju u skladu sa zakonom o podsticanju građevinske industrije u Srbiji u uslovima ekonomske krize.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju konvencije o centru za sprovođenje zakona u Jugoistočnoj Evropi.

Doneta je i Uredba o graničnim vrednostima emisije zagađujućih materija u vode i rokovima za njihovo dostizanje.

broj komentara 45 pošalji komentar
(petak, 26. avg 2011, 09:51) - anonymous [neregistrovani]

Odgovor

Verovatno je odgovor u Libijskoj ambasadi bio veoma konkretan "Morate priznati Prelaznu vladu ako hoćete od iste informacije o uhapšenim Srbima"...
Uostalom moramo mnooogo da budemo dobri da bi smo dobili status kandidata.

(petak, 26. avg 2011, 08:42) - Vlada [neregistrovani]

A Kosmet?

Treabalo je najpre sačekati da to urade sve veće sile Sveta, pa onda sačekati zvaničan stav novog libijskog rukovodstva po pitanju naše južne pokrajine i tek na kraju da Srbija zauzme svoj stav po pitanju nove Libije!
Ccc... Čemu ova nepromišljenost...

(petak, 26. avg 2011, 07:50) - anonymous [neregistrovani]

Po istom principu...

...a dali to rade slucajno?

(petak, 26. avg 2011, 07:23) - Voroncov [neregistrovani]

Po istom princpu

Novu libijsku vlast uspostavlja dakle NATO agresiom isto kao što je uspostavio i vlast na KiM. I vlada Srbije priznaje tu vlast. I onda treba da se čudi što će neko u svetu priznati KiM. Pa priznaće po istom principu kao i vlada Srbije prelaznu vladu Libije.

(petak, 26. avg 2011, 06:16) - anonymous [neregistrovani]

ako ste

pred kraj mandata (dobijenog na izborima) ne donose se tako krupne i dalekosežne odluke ... jer ova oduka ima i posledice a nismo bili ni u kakvoj žurbi da to uradimo ... ako već insistiramo na izborima i legitimitetu, pobunjenici ga nemaju tako da je to "bravo" više stranačko nego realno ...

(petak, 26. avg 2011, 05:48) - anonymous [neregistrovani]

krajnje vreme

Bilo je krajnje vreme da se prizna nova vlada u Libiji. Sve arapske zemlje su to uradile i vecina africkih zemalja, tj. njihovi susedi i braća po krvi. i ogromna većina članica Ujedinjenih nacija. Rusija mesecima unazad razgovara sa predstavnicima prelazen libijske vlade, a Kina vec nedeljama unazad pregovara o poslovima sa novom vladom. Ostalo je još malo zemalja koje nisu priznale novu vladu Libije, kao što je Čavesova Venecuela. Ako neko baš toliko obožava Gadafija, neka ide u Libiju da se bori za njega, jer se može još i dobro zaraditi, naravno ako se sačuva glava. Ali, Srbija nije Džamahirija i daleko joj "lepa" kuća.

(petak, 26. avg 2011, 03:04) - Gojko [neregistrovani]

naslov

Pa lepo...

Uskoro ce ta nova libijska vlast, u stvarnosti samo americko-francuski "puppet state" da prizna Kosovo.

Ako to ne urade, evo ovde me seci...

A sto se tice poslova srpskih firmi u Libiji, hm tesko...

(četvrtak, 25. avg 2011, 23:29) - bravo [neregistrovani]

ako ste

pa dobili su ljudi izbore, ne znam šta se tu sad iščuđavate

(četvrtak, 25. avg 2011, 22:32) - anonymous [neregistrovani]

ne jos

Srbija ne treba da srlja sa spoljnom diplomatijom i odmah priznaje takozvanu novu Libijsku vlast,treba sacekati dok to ne urade velike sile,kao npr. Rusija koja jos uvek nije priznala novu vlast Libije.

(četvrtak, 25. avg 2011, 22:14) - anonymous [neregistrovani]

nisam ocekivao

ja priznajem samo gadafija, ne al-qaidu

div id="adoceanrsvdcfhklggd">