Čitaj mi!

DSS: Vlada obmanjuje javnost o Kosovu

Demokratska stranka Srbije navodi da je potpredsednik Vlade Božidar Đelić priznao da je obmanjivao javnost kada je tvrdio da su Kosovo i evropske integracije odvojeni procesi.

Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković ocenio je da je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić priznao da Kosovo i evropske integracije nisu odvojeni procesi.

Petković je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta naveo da je Đelić istovremeno priznao da je godinama obmanjivao srpsku javnost tvrdeći da su Kosovo i evropske integracije odvojeni procesi.

"Sada Đelić saopštava da je uslov za dobijanje kandidature uspostavljanje dobrosusedskih odnosa sa Kosovom, a to znači prihvatanje carinskog pečata, uređenje prelaza između Kosova i Srbije i prihvatanje da albanski separatisti učestvuju na međunarodnim skupovima", naveo je portparol DSS-a.

Đelić je juče rekao da, kad je reč o daljem putu ka EU za Srbiju, "u zvaničnim dokumentima i zvaničnim kontaktima postoje samo dva uslova - da se nađe rešenje za carinski pečat i prisustvo kolega iz južne pokrajine u regionalnim forumima", a da je "sve ostalo u domenu spekulacija".

"Istina je da ćemo mi pre nego što uđemo u Evropsku uniju morati da nađemo rešenje za pitanje statusa Kosova, ali to rešenje ne može biti jednostrano samoproglašenje nezavisnosti Kosova", rekao je Đelić i istakao da se do rešenja može doći samo dijalogom.

Petković je danas naveo da je DSS 2008. godine "odbio da potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju upravo zato što je bilo jasno da se tim sporazumom uspostavlja obaveza Srbije da sa Kosovom gradi dobrosusedske odnose".

"I od 2008. godine Vlada i Đelić obmanjuju javnost da su Kosovo i EU dva odvojena procesa. Ova šarena laža sada je nestala, a Đelić umesto da položi račun za potpuni slom politike o Kosovu i EU, sada se pravi kao da je on sve ove godine govorio istinu i upozoravao da Kosovo jeste uslov za sticanje kandidature", naveo je Petković.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 17. avg 2011, 14:21) - anonymous [neregistrovani]

odgovor

Potpuna istina!Ali nista novo.Kad to nas narod nije bio obmanut ?

div id="adoceanrsvdcfhklggd">