Читај ми!

Borba protiv kriminala prioritet

Prioritet Srbije tokom predsedavanja Jadransko-jonskom inicijativom biće borba protiv organizovanog kriminala, pa je zato regionalna saradnja veoma važna, izjavio Vuk Jeremić na sastanku koordinatora Jadransko-jonske inicijative.

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić rekao je na konferenciji u Beogradu da će prioritet Srbije, tokom predsedavanja Jadransko-jonskom inicijativom, biti borba protiv organizovanog kriminala.

"Smatramo da je organizovani kriminal jedan od najozbiljnijih problema sa kojima se suočavamo kao region i da nijedna država sa tim sama ne može da se izbori", rekao je Jeremić na sastanku koordinatora Jadransko-jonske inicijative u Beogradu.

Šef srpske diplomatije je naveo da Srbija koristi iskustva zemalja koje su već u EU ili su na putu da postanu članice Unije, i koje su, proteklih deset godina, prošle kroz sve faze evropskog procesa.

"Mi imamo programe saradnje i potpisane sporazume o razmeni iskustava u evropskom procesu sa mnogim zemljama koje su pristupile Uniji", naglasio je Jeremić.

"Sarađujemo sa kolegama iz Ministarstva inostranih poslova Hrvatske koja se nalazi pred vratima Evrope", rekao je Jeremić.

Na pitanje novinara da li je bilo pokušaja da Kosovo pristupi inicijativama kakva je Jadransko-jonske inicijative, Jeremić je rekao da državama koje nisu nezavisne u takvim inicijativama nema mesta.

Ministar spoljnih poslova Srbije je naveo da Beograd ne želi da predstavnici Prištine budu izopšteni iz regionalnih skupova, ali da je učešće Prištine jasno definisano Rezolucijom UN 1244.

"Ne želimo da predstavnici Prištine budu izopšteni, ali ne možemo govoriti o članstvu, niti o formatu učešća koji je van okvira UNMIK i Rezolucije 1244, koja je jasno definisala način na koji bi predstavnicima Prištine bilo dozvoljeno da učestvuju", rekao je Jeremić, navodeći kao primer jučerašnji skup u Luksemburgu, na kome su predstavnici Prištine bili ali u okviru jasno definisanih parametara, u pratnji UNMIK-a.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво