Čitaj mi!

Stefanović: Skupština SNS-a u januaru

Srpska napredna stranka održaće četvrtu skupštinu u januaru mesecu iduće godine, kaže potpredsednik stranke Nebojša Stefanović.

Nebojša Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da će se na skupštini analizirati rad svih koji su u izvršnoj vlasti i koji imaju najznačajnije državne funkcije, prenosi Tanjug.

Kako je rekao, očekuju se značajne promene u rukovodstvu stranke, jer SNS želi i time da pokaže da su odgovornost i rad osnovne smernice rada naprednjaka.

Na pitanje da li skupština SNS-a u januaru znači i da će se ići na vanredne parlamentarne izbore, Stefanović je u izjavi za Tanjug rekao da će predsednik stranke Aleksandar Vučić do kraja septembra doneti odluku da li će 2016. biti izborna godina za republički parlament i da će se pri donošenju te odluke voditi najboljim interesima države i građana Srbije.

Inače, Stefanović je na konferenciji za novinare najavio da će u petak 11. septembra biti održana sednica Predsedništva na kojoj će se govoriti o svim aktuelnim temama, ali i daljem sprovođenju reformi koje sprovodi Vlada Srbije.

Najavio je i da će se u narednim mesecima i godinama nastaviti sa reformama i naveo da će se intenzivno raditi na daljoj privatizaciji, racionalizaciji javne uprave i restrukturiranju javnih preduzeća.

Dodao je da je vlada za dobre rezultate dobila pohvale Svetske banke, ali i ukazao da su timovi napravili dobar rezultat u EPS-u, takođe i u Železnicama, a da je dogovoren i ulazak ekspertskog tima Svetske banke u "Srbijagasu".

Prema njegovim rečima, želja je da to i slična preduzeća ne ostanu "kamen spoticanja" i da uzimaju novac iz budžeta, već naprotiv da uspešno rade i pune budžet.

Kako je rekao, SNS će insistirati na tri ključne stvari u reformama, a to su reforma školstva, zdravstva i podsticanje demografije.

Stefanović je istakao da će se raditi na drugačijem sistemu školstva, ali i izgradnji novih škola i obrazovnih institucija, takođe na domovima zdravlja, ali najavio i rešenje problema koji se pojavljuju na relaciji lokalna samouprava - domovi zdravlja.

Kako je ocenio, oko toga da građani Srbije moraju imati punu zdravstenu zaštitu nema pregovora, a intenzivno će se raditi uz podsticajne mere i podizanje ekonomije i na demografskom planu.

broj komentara 0 pošalji komentar