Čitaj mi!

Dačić: Nećemo graditi ni zid ni azilantske kampove

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće graditi zid na granici sa Makedonijom, a ni azilantske kampove i ocenio će priliv izbeglica iz zemalja sa Bliskog istoka na putu ka Mađarskoj, biti preusmeren na Hrvatsku i Bugarsku.

"Ne verujem da će Srbija doneti odluku da u nekom trenutku, poput Mađarske, izgradi zid na granici sa Makedonijom kako bi sprečila ulazak izbeglica i migranata u našu zemlju", rekao je Dačić za Danas, prenosi Beta.

Upitan na koji način će se Srbija ophoditi i kakve mere preduzeti, ako zbog zida na mađarskoj granici dođe do dužeg zadržavanja izbeglica i migranata koji preko Srbije pokušavaju da stignu u države-članice Evropske unije, Dačić je ocenio da do dužeg zadržavanja neće doći.

Prema rečima ministra, migranti znaju kuda mogu da idu i da prođu da bi stigli do željenog odredišta.

"To posledično znači da Srbija neće morati da gradi kampove za azilante, jer se ne očekuje povećanje njihovog broja kada konačno bude zatvorena granica sa Mađarskom", rekao je Dačić i dodao da će izbeglice zbog zida krenuti ka Hrvatskoj i Bugarskoj.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 19. avg 2015, 18:19) - anonymous [neregistrovani]

ne bojte se

Kad zid bude gotov, nece njima vise ni Srbija biti zanimljiva. Oni hoce azilantsku platu u Nemackoj i Skandinaviji, Srbija njima nema sta da ponudi, pa nece ni dolaziti. Beze oni od bede, to je sustina, a ovde im je jos veca beda nego odakle su dosli. Da nece da rade za 150 evra u Srbiji, ludi su.

(sreda, 19. avg 2015, 12:59) - anonymous [neregistrovani]

dunav

Oni prelaze preko mediteranskog mora dunav im neće biti velika prepreka. Samo ih usmeriti ka Hrvatskoj...

(utorak, 18. avg 2015, 23:48) - anonymous [neregistrovani]

?????

Усмерити их у Хрватску је теже,испречио се Дунав,а у Бугарску они неће ићи јер морају у Румунију ,а тамо опет Дунав!!!!!! Остаће они овде.......!

(utorak, 18. avg 2015, 23:48) - anonymous [neregistrovani]

Bravo!

Sasvim pametno.

(utorak, 18. avg 2015, 23:43) - anonymous [neregistrovani]

Necemo zid i kampove

ali cemo napraviti jedan nevidljiv i jak, zbog priblizavanja Rusiji! Uzimati lovu sa Zapada i gledati na istok...to ne valja! Treba biti neutralan, a mi to nismo, a busamo se da jesmo! Strasno sta radimo!