Čitaj mi!

Nikolić zamolio Putina da Rusija stavi veto na rezoluciju o Srebrenici

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je pismo svim šefovima država članica Saveta bezbednosti UN, povodom britanske rezolucije o Srebrenici, a ruskog predsednika Vladimira Putina zamolio da Rusija uloži veto na taj dokument, potvrđeno je RTS-u u kabinetu predsednika.

Tomislav Nikolić je pismo uputio i generalnom sekretaru Ujedinjenih nacuija Ban Kimunu.

U četvrtak se pojavio četvrti predlog britanske rezolucije o Srebrenici, koji je približen ruskom nacrtu, ali su srpski zvaničnici ocenili da je i taj četvrti predlog neprihvatljiv, jer je reč samo o kozmetičkim promenama.

Savet bezbednosti će predlog rezolucije o Srebrenici razmatrati na sednici koja će najverovatnije biti održana 7. jula, za koju Srbija zvanično još nije dobila poziv.

broj komentara 48 pošalji komentar
(nedelja, 05. jul 2015, 11:33) - милијардаипо! [neregistrovani]

Подсетник:

Колико је коштала парада у част Путина!?

(nedelja, 05. jul 2015, 01:04) - anonymous [neregistrovani]

MladaBosna

Nas i RUSA 300 milona...zapad bi nas unistio nebi postojali da nije brace iz RUSIJE

(subota, 04. jul 2015, 23:12) - Srbin [neregistrovani]

Pomoc?!

Komentar za sve one koji govore o kojekakvoj pomoci od zapadnih zemalja...zapitajte se da li je pomoc kada te neko bombarduje, kada unisti privredu zemlje u kojoj zivis, kada ponudi kredite po "povoljnim uslovima" koje ne mozes da odbijes, pa postanes duznik i u sopstvenoj zemlji rob.
Da li je to pomoc?
Ako jeste, mi smo onda ili slepi ili glupi kada ne vidimo razliku izmedju toga.

(subota, 04. jul 2015, 22:18) - Ivan [neregistrovani]

re.Goran

Stvarno se pitam kako vas nije sramota da da uporedjujete pomoc Rusije Srbiji u odnosu na "druge" zemlje. Gledajte...navescu vam primer, koji cete cak i vi shvatiti. Kamo lepe srece da su nam i te "neke" druge zemlje pomagale podjednako malo, tj. na isti nacin kao Rusija. Bilo bi nas malo vise. Ali...kao sto znamo,te "neke" zemlje nas u redovnim razmacima ruse i otimaju. Ucenjuju nas i ponizavaju. Stetu koju sa nam naneli je tolika da nikakva njihova pomoc to nikada nece moci nadoknaditi. Rusija cak i ako nam ponekada iz objektivnih razloga ne pomaze, barem nam ne odmaze. Ne ubija nas. Ne ucenjuje nas. Ne otima nam silom. Ne ponizava nas.

(subota, 04. jul 2015, 21:58) - anonymous [neregistrovani]

Сребреница

Сваком нормалном човеку је јасно да се не може извршити геноцид за 7 дана на простору упола мањем од територије просечне општине. Сваком нормалном човеку је јасно да су код геноцида жртве цивили, жене. деца , старци а не за борбу способни мушкарци. Шта је онда масовно стрељање крагујевачкох цивила 1941. године, еј, тада су немци стрељали ђаке петог разреда, пуцали су у децу од 11 година...Крагујевац је имао двапут више жртава од Сребренице и то цивила, деце...Оваква британска резолуција вређа здрав разум сваког нормалног човека.

(subota, 04. jul 2015, 21:53) - Aleksandar [neregistrovani]

suprotno

Vode nas u zajednicu sa neprijateljima, a trazimo pomoc od prijatelja kojih se odricemo..... Srpska lutanja i stramputice, bez resenja igde na vidiku....

(subota, 04. jul 2015, 21:34) - anonymous [neregistrovani]

Odg: Brata ne možeš da biraš

A raspitaj se ti kolika je direktna ratna steta koju su pocinili Rusi u Srbiji (a evo ja cu ti odgovoriti 0$, 0e, 0din) u odnosu na direktnu ratnu stetu "ostatatka sveta" (samo 1999 je preko 100 milijardi $), a onda izracunaj koliki je procenat investicija Rusije (a posle i "ostatka sveta") u odnosu na direktnu ratnu stetu pa ces se veeeeeoooomaaaa iznenaditi.
Rusija beskonano mnogo vise investira u Srbiji nego sto rusi i unistava! Pa ti sad gledaj!

(subota, 04. jul 2015, 21:18) - anonymous [neregistrovani]

Nase

Nase je da trazimo pomoc,od onih od kojih mozemo.Sa te strane pismo je na svom mestu jer je rezaolucija genocidni akt protiv Srbije.To da li ce ili ne prihvatiti veliki,oni ce izvagati.

(subota, 04. jul 2015, 20:05) - Goran Bg [neregistrovani]

Brata ne možeš da biraš

Predsednik se umešao u posao vlade. Uzalud mu posao: da li se iko seća nekog veta Rusije u korist Srbije? Savet braći mojoj rusofilskoj: raspitajte se kolika je pomoć Rusije Srbiji u odnosu na druge zemlje sveta, kolike su Ruske investicije u Srbiju u odnosu na "ostatak sveta", kolika je trgovinska razmena? Kad vidite odgovore biće vam jasno da je to pozivanje na bratstvo vapaj u pustinji.

(subota, 04. jul 2015, 19:58) - milosh-96 [neregistrovani]

...

Ubeđen sam da neće da stavi veto, ova tema me toliko i ne zanima ali sam siguran da Putin neće zbog Srbije da stavi/ne stavi veto već će tim vetom pokušati da opravda dešavanja u Ukrajini.