Čitaj mi!

Vučić pozvao Ciprasa da poseti Srbiju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je poziv predsedniku grčke vlade Aleksisu Ciprasu da poseti Srbiju. Vučić zahvalio na nepromenjenom stavu prema statusu Kosova i Metohije.

Aleksandar Vučić, koji je razgovarao sa šefom grčke diplomatije Nikosom Kocijasom, istakao je da Srbija smatra Grčku iskrenim prijateljem i da sa velikom pažnjom prati dešavanja na ekonomskom planu, prenosi Tanjug.

Tema razgovora bila je i saradnja u oblasti energetike i trgovinske razmene.

Ministar Kocijas je naglasio da u posetu Srbiji dolazi kao prijatelj, da Grčka želi da pomogne Srbiji da što pre postane članica EU i da daje punu podršku što skorijem otvaranju prvih poglavlja, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

"Naše iskustvo u pregovorima sa EU je dobro i rado ćemo vam ga ustupiti. Ako radimo zajedno, možemo da pomognemo Evropi da bude bolja u pregovorima sa Srbijom", istakao je Kocijas i potvrdio dolazak grčkog premijera Ciprasa u Srbiju, u julu ili septembru ove godine.

Tokom sastanka zaključeno je da će dve zemlje intenzivnije sarađivati na svim poljima i dogovoreno je formiranje zajedničke tehničke grupe koja će se baviti ekonomskim pitanjima.

Grčka će podržati i održavanje Balkanske konferencije za migracije kako bi zemlje regiona pokušale da nađu zajedničko rešenje za povećan broj tražioca azila.

Kocijas je prethodno razgovarao sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 26. jun 2015, 09:54) - Drinski [neregistrovani]

RE:A sta ce on u Srbiji

Nije sve u parama i kreditima. Imamo mi o čemu pričati. Prijatelji su uvek dobrodošli! Vesti o našim reformama su odavno stigle do njega. Veoma je važno šta prijtelji misle o svemu tome.

(petak, 26. jun 2015, 09:08) - anonymous [neregistrovani]

900

GR je 81 ušla u EU,druga su tada pravila bila.Ali mi nećemo ući u EU verovatno nikad.

(četvrtak, 25. jun 2015, 22:45) - anonymous [neregistrovani]

A sta ce...

On u Srbiji nema tu nikakve kredite i nece nista dobiti.