Čitaj mi!

DS: Naprednjaci izneverili građane

Najavu poskupljenja struje za 12 odsto od 1. avgusta treba shvatiti isključivo kao još jedno iznevereno obećanje i poslednji u nizu pokušaj režima da svoju nesposobnost naplati građanima Srbije, saopšteno je iz Demokratske stranke.

Demokrate navode da je teško proceniti da li je licemernije to što je jedno od osnovnih predizbornih obećanja SNS-a bilo upravo pojeftinjenje struje od 20 odsto, ili premijerovo nepristojno ubeđivanje građana da je u drugim zemljama struja skuplja, javlja Tanjug.

Obećanje o pojeftinjenju struje treba dodati na "beskrajni spisak neistina i neispunjenih obećanja", poput onoga da je samo SNS garant toga da se penzije neće smanjivati, da će kvadratni metar stana koštati 380 evra, da će se u Srbiji otvoriti fabrika delova za boinge, stoji u saopštenju.

Takođe, navodi se da se među neispunjena obećanja svrstava i da će građani živeti bolje do kraja 2014. godine, da će se otvoriti fabrika čipova u vrednosti od četiri milijarde evra ili da će nam Ujedinjeni Arapski Emirati pokloniti tri milijarde evra.

Demokrate smatraju da je sasvim jasno da SNS niti ima sposobnosti da vodi Srbiju, niti kredibiliteta da građane dalje zamajava svojim neistinitim obećanjima.

Ipak, sasvim je jasno, dodaje DS, da cenu nesposobnosti naprednjaka ne smeju da plaćaju građani kroz povećanje poreza, smanjenje plata i nova poskupljenja, što je jedina politika Srpske napredne stranke, zaključuje se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar