Dodik: Vučić je u pravu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić potpuno u pravu i da u polemici sa portparolkom EK Majom Kocijančič nije reč o slobodi medija već o lažima Evropske komisije.

"Ne radi se ovde o slobodi medija i slobodi govora, to niko ne spori. Svedok sam da je on mnogo puta u razgovorima to podržao, ali se ovde u nekim stvarima radi o lažima", ocenio je Milorad Dodik za TV Pink, prenosi Tanjug.

Dodik je napomenuo da Evropska komisija, koja se poziva na činjenicu da nekim nezavisnim udruženjima daje određenu finansijsku podršku, nikada nije rekla da će proveriti da li oni govore istinu ili laž.

"U pravilu danas sinonim za slobodu govora trebalo bi da budu laži što se tiče Evropske komisije", dodao je Dodik. 

"U svakom slučaju, Vučić je što se toga tiče potpuno u pravu. Ja to razumem jer sam i ja bio u takvoj situaciji – da sve što oni učine iz Evrope ovde u sumnjivim transferima prema takozvanim nevladinim organizacijama kojima je jedini cilj da omalovaže ili nešto slično urade, a ne da podrže zdravu slobodu govora zasnovanu na činjenicama i istini", rekao je Dodik.

Dodik je ponovio da apsolutno razume situaciju i da je Vučić u pravu, ali da treba da bude oprezan.

"Mislim da u jednom nije u pravu – kada kaže da se krenulo na Vladu Srbije. Mislim da se krenulo na njega, a ne na Vladu Srbije. U tom pogledu nikome u Evropi ne odgovara jak premijer Srbije, bez obzira na to ko on bio, nego je potreban neki podanik koji će aplaudirati na sve gluposti koje dolaze iz Evropske unije i govoriti kako je najbolje ono što smisle u svojim kabinetima", ocenio je Dodik. 

Dodik je dodao da Vučić jedino treba da vodi računa o interesu Srbije.

"Mislim da sve treba gledati u jednom kontekstu – sada predstoje razgovori oko Briselskog sporazuma i sada bi trebalo umanjiti snagu i značaj i eventualno pripremiti negativni kontekst što se tiče ljudi iz Srbije", rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da je konačno vreme da se na javnoj sceni eliminiše laž kao sinonim za slobodu medija.

"Ne želim nikoga da pravdam, ali smirivanje ukupne situacije bi najviše doprinelo ukupnoj stabilizaciji na svim prostorima", smatra on.

Dodik je na kraju naglasio da Vučić ima njegovu punu podršku i ponovio da treba da bude oprezan.

"Oni će se sada povući i sačekati da ponovo nešto urade, tako da to neće prestati. Ne treba njima niko jak u Srbiji i to je osnovna poruka. Srbija da bi mogla da ide dalje mora da ima jako liderstvo kao što imaju sve razvijene zemlje sveta", zaključio je Dodik.

broj komentara 10 pošalji komentar
(ponedeljak, 12. jan 2015, 00:59) - Nishki [neregistrovani]

Re: Šta se ovaj meša?

"Totalno dodvoravaje Vučiću, a šteti istovremeno interesima Srba u BiH. Nimalo mudro. Kao što je uradio u vezi Krima, kad se svrstao na stranu Putina, umesto da bude neutralan, jer, kao što se zna, on "radi sve što Srbija radi"??? Jadno."
ODGOVOR:
Sve sto je ovde jadno je tvoj komentar.
Patriotski pozdrav iz CCCCanade.
P.S. Zar Srbi ne treba da podrze Srbe?

(ponedeljak, 12. jan 2015, 00:43) - anonymous [neregistrovani]

@Šta se ovaj meša?

Меша се много позваније од тебе који пишеш латиницом и то још неписмено, и меша се много позваније од сваког страног посматрача или делегата Девенпорта или тако неког Кацина. Човек који има јасан став, који је правилан и тачан, може и да га кеже јасно и гласно. Зашто би Србија и република Српска требало да имају различите политике? То су такорећи исте политике. Нас дели једино Дрина, и ништа више.

(ponedeljak, 12. jan 2015, 00:38) - Vladisav [neregistrovani]

Dodik pohvalio Vucica na Pink televihziji

Nemam komentar, ko zna da cita razumece.

(nedelja, 11. jan 2015, 23:25) - anonymousZoran [neregistrovani]

Blago

Blago Vucicu sto ima vasu podrsku ima da dogura.

(nedelja, 11. jan 2015, 21:53) - anonymous [neregistrovani]

Evropska Komisija

Krece ka rusenju Srbije i Srpske. samo gledajte.

(nedelja, 11. jan 2015, 21:12) - Dobro [neregistrovani]

Brzo zaboravljamo

sta nam se desilo , ne vidimo sta nam se desava , kako cemo tek znati sta ce nam se desiti? Dodik je nas,
Vucic je nas a ciji smo mi to zna svaki pojedinacno za sebe.

(nedelja, 11. jan 2015, 20:25) - anonymous [neregistrovani]

gosp.Dodik

Naravno da je u pravu! Srbija se opredelila za EU 2013,a oni ne zele da prosire EU. Licno mislim da Srbija ceka na nesto sto nece doci,a oni bi rado sve po njihovom.

(nedelja, 11. jan 2015, 20:22) - anonymous [neregistrovani]

Šta se ovaj meša?

Totalno dodvoravaje Vučiću, a šteti istovremeno interesima Srba u BiH. Nimalo mudro. Kao što je uradio u vezi Krima, kad se svrstao na stranu Putina, umesto da bude neutralan, jer, kao što se zna, on "radi sve što Srbija radi"??? Jadno.

(nedelja, 11. jan 2015, 20:21) - maki885 [neregistrovani]

Istina

Premijer uvek govori istinu, koja se nekome svidja ili ne. Zna se da je u pravu.

(nedelja, 11. jan 2015, 20:17) - anonymous [neregistrovani]

Миле

Ништа тако страшно немогу западњаци да ураде Србији ни РС,једино се чувати унутар земље много је непријатеља,ми смо народ који брзо заборавља шта нам се десило.