Dačić sa ambasadorima Afričko-arapskih zemalja

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić održao je sastanak sa petnaest ambasadora grupe Afričko-arapskih zemalja u cilju daljeg jačanja pozicije Srbije u arapskim zemljama, kao i unapređenja i intenziviranja bilateralnih odnosa sa afričkim partnerima.

Sastanku su prisustvovali ambasadori Alžira, Angole, Gvineje, DR Konga, Egipta, Iraka, Kuvajta, Libana, Libije, Maroka, Nigerije, Palestine, Sirije, Tunisa i UAE, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Tanjug.

Dačić je naglasio da Srbija želi da očuva i unapredi svoje tradicionalne veze sa državama Afrike i arapskog sveta i istakao spremnost za dalje unapređenje ekonomske saradnje sa ovim zemaljama.

Na sastanku su najavljene izmene u viznom režimu Srbije koje će olakšati poslovne i druge kontakte između Srbije i ovih zemalja.

Ambasadori Palestine Muhamed Nabhan i Alžira Abdelkader Mesdua su izneli predloge za dalje unapređenje komunikacije između Ministarstva spoljnih poslova Srbije i ambasada ove grupe zemalja.

Dogovoreno je da se sastanci u ovom formatu redovno organizuju i u narednom periodu, kaže se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">