Čepurin: Rusi i Srbi na strani pravednosti

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin rekao je u Beogradu, na prijemu povodom Dana Pobede nad fašizmom, da su "Rusi i Srbi bili i tada, i uvek su, na strani pravde i pravednosti". Dokazali su da pobeđuju ne oni koji imaju snagu i novac, već oni iza kojih stoji istina, kaže Čepurin.

Prijemu u ruskoj ambasadi povodom 9. maja prisustvovali su predsednik ruske državne Dume Sergej Nariškin, predsednik Srbije Tomislav Nikolić, brojni zvaničnici srpske vlade, vojske i veterani Drugog svetskog rata.

"Danas doživljavamo tragediju bratskog naroda Ukrajine. Nakon Balkana, Jugoslavije, nacional-radikali su se podigli u Ukrajini. Kao i pre 70 godina u Hatinu, fašisti - ovog puta u Odesi - spaljuju žive civile. Oni i njihovi gospodari prete Rusiji", rekao je Čepurin.

Prema rečima ruskog ambasadora, "pre više od 100 godina, kada su Rusiji pretili zbog toga što je pomagala slovenskim narodima Balkana, ruski car Nikolaj Drugi je proročanski rekao: 'Pretiti Rusiji je lako. Ali to je uzalud".

"Komplikovane probleme ne treba rešavati pretnjama, već političkim dijalogom", rekao je Čepurin.

Pored Nikolića, prisutni su bili ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrana Bratislav Gašić, ministar energetike Aleksandar Antić, ministar finansija Lazar Krstić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, ministarka bez portfelja za evropske integracije Aleksandra Joksimović, načelnik generalštaba Ljubiša Diković i drugi.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 06. maj 2014, 10:43) - anonymous [neregistrovani]

Jahorina


Jeste da nas je ta pravda po pravilu skupo koštala , ali se treba da ponosimo što smo uvek bili na strani pravde.Pravda zna ponekada da bude veoma spora ali je uvek dostižna. Pravda mora uvek da pobedi.

(ponedeljak, 05. maj 2014, 21:19) - anonymous [neregistrovani]

Партизанска антифашистичка борба

Руски и југословенски партизани били су хероји! Зато их треба увек славити.

(ponedeljak, 05. maj 2014, 20:40) - Жаровит [neregistrovani]

Истина побеђује!

Живели !
Нема предаје!
Смерт фашизму!