Unapređenje saradnje sa Poljskom

Postoji prostor za unapređenje odnosa Srbije i Poljske, posebno u oblasti odbrane, evrointegracija i ekonomske saradnje, saglasili se predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Poljske Henrika Mošćicka-Dendis i ministar Nebojša Rodić.

Ministar odbrane Srbije Nebojša Rodić i zamenica državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Poljske Henrika Mošćicka-Dendis ocenili su da postoji prostor za unapređenje odnosa dve zemlje, posebno u oblasti odbrane, evrointegracija i ekonomske saradnje.

Rodić, koji boravi u poseti Poljskoj, sutra će se sastati s ministrom odbrane Poljske Tomažom Simoniakom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, Rodić se sastao i s predsedavajućim Komisije za nacionalnu odbranu Stefanom Njiesiolovskim, a na sastanku je istaknuta mogućnost intenziviranja parlamentarne saradnje, kroz saradnju odbora za bezbednost i poslaničkih grupa prijateljstava dve zemlje.

Rodić je položio venac na grob Neznanog junaka u Varšavi i upisao se u knjigu utisaka.

"Narod Poljske i Srbije je mnogo puta u istoriji morao da brani svoju slobodu i dostojanstvo, odnosno pravo da ostane prepoznatljiv u porodici evropski vrednosti i naroda. Boreći se za svoju otadžbinu Poljaci i Srbi su u oslobodilačkim ratovima podneli najveće žrtve u odnosu na broj stanovnika od svih saveznika. Vredelo je. Te žrtve nas obavezuju da ostanemo verni svojoj tradiciji i pravim vrednostima i u budućnosti", napisao je Rodić.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 28. nov 2013, 08:33) - anonymous [neregistrovani]

Jovan

Sa svim državama treba uspostavljati ekonomsku saradnj. Od toga nas sigurno neće zaboleti glava.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">