DSS kritikuje Kacina zbog izjave o Vojvodini

Portparol Vojvođanskog odbora DSS-a Melenko Jovanov kritikovao je izjavu Jelka Kacina da je trenutak za otvaranje pitanja ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine.

Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije kritikovao je izjavu izvestioca EP za Srbiju Jelka Kacina da je trenutak za otvaranje pitanja ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine smatrajući da ona znači da Srbija svoj put u EU treba da plati ne samo Kosovom nego i Vojvodinom.

U pisanoj izjavi za medije portparol Vojvođanskog odbora DSS-a Melenko Jovanov tvrdi da je Kacin prirodu svojih namera prema Srbiji pokazao kako tokom rata u Sloveniji, tako i kasnije kao izvestilac EP za Srbiju zadiranjem u unutrašnje stvari Srbije i potrebom da joj deli lekcije i da je ponižava, pa je, kako je rekao, današnja izjava samo još jedna u nizu.

Kada je reč o Ustavu Srbije, Jovanov ocenjuje da je on i donet da bi se Srbija, kako navodi, "odbranila od takvih kao što je Kacin", i poručio da će o njegovog izmeni odlučiti narod Srbije.

Jovanov smatra da pokretanje pitanja ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine pokazuje da, kako navodi, "to što se vlast u Srbiji odrekla Kosova očigledno nije dovoljno", i da će se "tek otvarati pitanja - Vojvodine, Raške, Republike Srpske".

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin ocenio je ranije danas da je, imajući u vidu predstojeće pregovore o članstvu Srbije u EU ovo "pravi trenutak za otvaranje pitanja ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine", koje je po njemu "nejasno".

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 20. sep 2013, 13:25) - Nozaj Slim [neregistrovani]

kacin

Kacinu porucujem da deo Slovenije preda Italijanima a deo Austrijancima! pa onda da deli Srbiju! 

(utorak, 17. sep 2013, 17:45) - anonymous [neregistrovani]

Znali smo, odavno...

Na zalost, odavno smo znali da ce i pitanje Vojvodine da dodje na dnevni red, samo nismo znali tacno u kom trenutku ce to da se dogodi! Nema nama nista od ulaska u EU!