Čitaj mi!

Beograd, DSS spreman za vlast sa SNS i SPS

Predsednik beogradskog odbora DSS-a Andreja Mladenović kaže da je ta stranka spremna da uđe u vlast sa naprednjacima i socijalistima u Beogradu. DSS do sada nije imao zvanične kontakte niti je dobio poziv iz SNS-a i SPS-a, navodi Mladenović.

Demokratska stranka Srbije spremna je da uđe u vlast sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije u Beogradu, ali o tome, kao i o smenjivanju gradonačelnika Dragan Đilasa još nije bilo zvaničnih razgovora, rekao je predsednik gradskog odbora DSS-a Andreja Mladenović.

Mladenović je agenciji Beta rekao da se može očekivati da će SNS i SPS pokrenuti određenu inicijativu i pokrenuti promenu vlasti u Beogradu, kao i da je DSS spreman da u svakom trenutku uđe u izglasavanje nepoverenja gradonačelniku i promenu politike u Beogradu.

"Matematika je takva da ukoliko neko želi da dođe do određenih promena, DSS i naših devet odbornika su neophodni za to. Spremni smo da uđemo u postupak razrešenja i gradonačelnika i aktuelne vlasti, jer mislimo da oni ne vode dobro Beograd", rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, DSS do sada nije imao zvanične kontakte niti je dobio poziv iz SNS-a i SPS-a na razgovor o eventualnoj promeni gradske vlasti i da je pitanje za naprednjake i socijaliste da li će i kada uputiti takav poziv.

"SNS i SPS mogu sa nama u matematičkom smislu da dođu do većine u gradskoj skupštini. Da li će do toga doći videćemo u narednom periodu", rekao je Mladenović.

Funkcioner DSS-a je rekao i da je moguće da se ili promeni vladajuća koalicija u Beogradu ili uvede prinudna uprava i raspišu izbori.

"Koji je scenario izvesniji teško je odgovoriti. Postoji i treća mogućnost: da ostane ista koalicija i da se izabere nov predsednik skupštine", rekao je Mladenović.

Upitan da li očekuje da SNS i SPS odmah krenu u rušenje Đilasa, Mladenović je rekao da se može očekivati određeni epilog do kraja septembra kada ističe zakonski rok za zakazivanje sednice Skuštine Beograda i da do tada bude poznat jasan stav na koji način SNS i SPS planiraju da reše pitanje vlasti u Beogradu.

"U gradu će morati da dođe do određenih promena. Da li će one biti takve da dođe do potpune promene politike i stranaka koje će voditi grad, videćemo. DSS smatra da je neophodno da dođe do promene politike u Beogradu", naveo je Mladenović.

Rekao je da je posebno situacija zakomplikovana ostavkom predsednika Skupštine grada Aleksandra Antića iz SPS-a koji je preuzeo funkciju ministra saobraćaja i da u tom smislu treba očekivati određene korake, posebno SPS-a.

Mladenović je istakao da DSS sa SNS-om u Skupštini Beograda, gde su opozicija, ima dobru i korektnu saradnju, navodeći da je i SPS, koji je u vladajućoj koaliciji sa Đilasovom Demokratskom strankom, za neke poteze gradonačelnika imao određenu dozu rezerve.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 06. sep 2013, 08:45) - anonymous [neregistrovani]

тре

Кад ДСС престене да постоји и Србија ће престати да постоји.

(petak, 06. sep 2013, 08:42) - Isidora [neregistrovani]

podrska

konacno, posle koliko godina da DS ode na kolektivni odmor iz Beograda.

(četvrtak, 05. sep 2013, 21:17) - OSTOJA [neregistrovani]

vreme je novac

Dobro radite , ali ako može malo efikasnije , nebi škodilo

(četvrtak, 05. sep 2013, 20:03) - Jovan [neregistrovani]

Beograd

DSS je bas nedostajao u vlasti Beograda. 

(četvrtak, 05. sep 2013, 18:12) - anonymous [neregistrovani]

tri tačke

Blagi Bože...

(četvrtak, 05. sep 2013, 15:21) - Ana [neregistrovani]

Ma važi,

samo ste vi još falili. Bila sam ubeđena da dss više i ne postoji.