Čitaj mi!

Ružić: Napadi na Dačića pokušaj državnog udara

Ne postoji nijedan valjan razlog da premijer Ivica Dačić podnese ostavku ili da Vlada padne, rekao funkcioner SPS-a Branko Ružić. Sve ono što se događalo proteklih dana "svojevrsni pokušaj državnog udara", kaže Ružić.

Predsednik Izvršnog obora Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je da ne postoji nijedan valjan razlog da premijer Ivica Dačić podnese ostavku ili da Vlada padne i dodao da je sve ono što se dešavalo proteklih dana "svojevrsni pokušaj državnog udara".

"Ovo što se u Srbiji dešavalo proteklih dana bio je svojevrstan pokušaj državnog udara, jer su oni, čiji je zadatak bio da štite državne interese, zloupotrebljavali službeni položaj i zarad političke manipulacije koristili kontraobaveštajne podatke kako bi diskreditovali predsednika Vlade Srbije", rekao je Ružić u intervujuu Danasu.

Na pitanje da li Vladu Srbije mogu da obore dokazi da se Dačić više puta video sa saradnikom narko bosa Darka Šarića, Rodoljubom Radulovićem, visoki funkcioner SPS je odgovorio da je vlada stabilna i da ne postoje bilo kakvi politički ili drugi razlozi da se obori.

Ružić je uveren da iza diskreditovanja premijera u medijima ne stoje lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, niti sama SNS, koji nemaju nikakav interes za to, kao i da nema razloga za bilo kakvo međusobno nepoverenje između SPS i SNS.

Ružić, koji je i šef poslaničke grupe SPS, istakao je da bi opoziciji možda odgovaralo da Dačić podnese ostavku na mesto premijera, ali da to "u ovim okolnostima, kada ne postoji ni jedan valjan politički razlog, nije logično očekivati".

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije će insistirati da se sve istrage dovedu do kraja, što je jedan od njenih prioritetnih ciljeva, i to kako je dodao, ne samo SNS, već i SPS i URS, ali i svih drugih koalicionih partnera.

Upitan da li su izbori "rezervisani" za septembar, nakon odluke o dobijanju datuma za početak pregovora sa Evropskom unijom, Ružić je odgovorio da su spekulacije u javnosti legitimne, ali da nisu odraz političke odgovornosti.

"U vremenu kada rešavamo socijalno-ekonomsku situaciju, kada imamo veliki iskorak na polju pregovora oko Kosova i Metohije, kada vodimo borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kada nastavljamo put ka EU, niko od odgovornih političkih lidera, a tu ubrajam Vučića, Dačića i Dinkića, ne bi bio spreman da zarad partijskih interesa insistira na izborima u septembru", istakao je Ružić.

Na pitanje da li je tačno da je nekadašnji koordinator službi bezbednosti Miodrag Rakić svojevremeno ucenjivao Dačića da ne uđe u koaliciju sa SNS, Ružić je odgovorio da je obaveza svakog odgovornog čoveka i partijskog funkcionera da sam izađe u javnost i, ukoliko ima dokaze, demantuje ono što mediji pišu.

Ružić se osvrnuo i na pitanje eventualne promene vlasti u Beogradu i poručio da će funkcionisanje vlasti u glavnom gradu sigurno doći na dnevni red, o čemu će socijalisti prvo razgovarati sa svojim koalicionim partnerima.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 06. feb 2013, 09:46) - anonymous [neregistrovani]

Rolex

Mozda je za njegovu stranku gubitak vlasti jednak drzavnom udaru ali to je njihov problem.U najgorem slucaju moguci su izbori ali pricati o drzavnom udaru je smesno!?

(utorak, 05. feb 2013, 22:42) - anonymous [neregistrovani]

Budi bog s nama

Ova politika je jedno zamesateljstvo bez logike i kraja.Cudno je da mnogi jos nisu shvatili da je narodu sve jasno i da bez tog istog naroda i njegovog misljenja nema trajnog resenja problema za sve nas.

(utorak, 05. feb 2013, 22:06) - anonymous [neregistrovani]

Ko koga

Brate?!...Ko koga vise udara?! Mis'im....stvarno?!

(utorak, 05. feb 2013, 21:58) - anonymous [neregistrovani]

Drzavni udar!

Joooj brate,al ga ovaj otera daleko.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">