Čitaj mi!

LDP traži smenu Cvijana

Vladimir Cvijan mora odmah da podnese ostavku na mesto predsednika skupštinskog odbora za zakonodavstvo, saopštio LDP. To je pitanje oko koga ne smeju da ćute ni Dačić, ni Vučić, ni stranka u čije ime Cvijan uređuje pravdu i pravosuđe po svojom meri, poručuje LDP.

Liberalno demokratska stranka saopštila je da "Vladimir Cvijan, uzurpator pravosudnog sistema Srbije, mora odmah da podnese ostavku na mesto predsednika skupštinskog odbora za zakonodavstvo", ili će LDP pokrenuti postupak za njegovu smenu.

Ovo je pitanje oko koga ne smeju da ćute ni Dačić, ni Vučić, ni stranka u čije ime Cvijan uređuje pravdu i pravosuđe po svojom meri. Za njegovu bahatost odgovaraju oni koji su ga svojom političkom voljom izabrali na mesto na kome se nalazi i sa koga krši zakon.

Cvijan sa pozicije predsednika Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo direktno napada nezavisne institucije i podelu vlasti, i priznaje ono na šta sve vreme ukazujemo - da se
aktuelni režim, koristeći tabliode, obračunava sa svakim pojedincem koji se suprotstavi samovolji stranaka na vlasti, saopštava LDP.

Najnovije izjave Cvijana, u kojima se predstavlja kao gospodar života i smrti i pravni poredak pretvara u pijacu, moraju biti osnov za momentalne političke sankcije.

Cvijan, funkcioner SNS-a i advokat u sukobu interesa, toliko je bahat da javno priča o tome kako kao političar pokušava da trguje krivičnim postupcima, hvaleći se kako je u mogućnosti da odlučuje o tome da li će voditi krivične istrage i krivični postupci ili ne.

U ovoj zemlji postoji bar elementarni red, institucije i pravni poredak, pa ispadi Cvijana i gaženje zakona ne smeju biti tolerisani. Cvijan nije ni tužilac ni sudija, Srbija nije njegovo privatno vlasništvo, i zbog toga ne smemo da dopustimo da njegovi privatni ratovi sa bivšim poslodavcima i dokazivanje kod novih političkih mentora samo dodatno
uništavaju institucije u zemlji.

Najvatreniji zagovornik amnestije sada je komandir akcije revolucionarne pravde i parlament, u kome je Cvijan poslanik i predsednik najvažnijeg parlamentarnog odbora, više ne sme da trpi takvu sramotu, zaključeno je u saopštenju LDP-a.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 21. jan 2013, 21:33) - anonymous [neregistrovani]

Uvek

LDP uvek nesto trazi a niakd nista ne daje.

(ponedeljak, 21. jan 2013, 21:27) - anonymous [neregistrovani]

Odmori

Hajde Cedo odmori se malo treba ce ti energija za iduce Izbore.

(nedelja, 20. jan 2013, 17:00) - anonymous [neregistrovani]

dosta vise

aman cedo za ime boga dosta vise sa svakodnevnim kritikama,budi malo pozitivan a ne da samo gledas crno nije bas tako kako ti to predstavljas da ti narod ne veruje potvrdili su izbori,pametnom dosta.