Čitaj mi!

DS bira šefa poslaničkog kluba

Demokratska stranka, na sednici poslaničkog kluba, danas bira šefa poslaničke grupe. Utvrdiće i predlog za potpredsednika Skupštine Srbije iz redova DS.

Demokratska stranka će danas održati sednicu poslaničkog kluba na kojoj bi trebalo da izabere šefa tog kluba i utvrdi predlog za potpredsednika Skupštine Srbije iz redova DS.

Šef poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju" u prošlom sazivu parlamenta Nada Kolundžija rekla je Tanjugu da će šef poslaničkog kluba biti izabran u skladu sa Statutom stranke.

"U skladu sa Statutom svako može da predloži kandidata i u slučaju da ih ima više, članovi poslaničkog kluba će se izjasniti o njima. Onaj ko dobije najveći broj glasova, u skladu sa demokratskim procedurama, biće izabran za šefa poslaničke grupe", rekla je Kolundžija.

Ona je precizirala da će na sednici kluba biti odlučeno da li će glasanje biti tajno ili javno.

Sa liste "Izbor za bolji život - Boris Tadić" u novi saziv parlamenta izabrano je 67 poslanika, ali je u međuvremenu poslanica Olgica Batić, predsednica Demohrišćanske stranke Srbije, koja je izabrana na toj listi, oformila klub sa poslanicima Srpskog pokreta obnove.

Socijaldemokratska partija Srbije Rasima Ljajića, koja je sa DS-om bila na listi, odlučila je da sa svojih devet poslanika formira svoj poslanički klub. Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Srbije najavljen je za 23. jul. Posle toga parlament treba da usvoji zakone o vladi i o ministarstvima, a zatim i da izabere novu vladu.

Mandati poslanicima verifikovani su 31. maja.

broj komentara 0 pošalji komentar