Čitaj mi!

DS traži zaštitu od Čumeta

Beogradski odbor DS-a tvrdi da odbornicima u Surčinu preti Ljubiša Buha, zvani Čume, "koji je organizator većine u Surčinu". Predsednik odbora Aleksandar Šapić, u pismu ministru policije Ivici Dačiću, zatražio zaštitu za odbornike i pokretanje istrage.

Zaštitu za odbornike Skupštine opštine Surčin od MUP-a je zatražio beogradski odbor Demokratske stranke, jer su, kako kažu u DS-u, odbornici izloženi "fizičkim i verbalnim pretnjama od strane Ljubiše Buhe, zvanog Čume, koji je organizator odborničke većine u Surčinu".

Odbor je u saopštenju naveo da je juče poslao dopis ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, u kojem se od MUP-a traži da zaštiti odbornika DS Vojislava Janoševića i odbornika Dragoljuba Sudžuka, koji je želeo da glasa "po svojoj savesti".

DS je pozvao ministra Dačića da reaguje na, kako kažu, pretnje i zastrašivanja demokratski izabranih odbornika u Surčinu, da ih zaštiti od nasilničkog i kriminalnog ponašanja kojem su izloženi i da javnosti dokaže da je govorio istinu kada je tvrdio da neće dozvoliti povratak "metoda devedesetih u Srbiji".

Predsednik beogradskog odbora DS-a Aleksandar Šapić naveo je u pismu Dačiću da je nastavljeno "maltretiranje kojima su od strane kriminalnih grupa izloženi odbornici DS-a u Surčinu, a posebno dosadašnji predsednik te opštine Vojislav Janošević".

Šapić je u pismu naveo da je izbor predsednika opštine "sprečen" pre više od mesec dana, kada je u opštinu "uletela velika grupa kriminalaca", koja je jednog odbornika, koji je želeo da glasa "po svojoj savesti bukvalno otela iz prostorija opštine".

"On je bio izložen ozbiljnom maltretiranju i to traje i danas", naveo je Šapić uz tvrdnju da je "organizator svih dešavanja u Surčinu Ljubiša Buha, koji kao zaštićeni svedok ima stalnu pratnju policije".

Uz pratnju policije Buha preti odbornicima DS i lepi plakate uvredljive sadržine po Janoševića, naveo je Šapić.

On od Dačića očekuje da, kako kaže, bez obzira na stranačku pripadnost i želju odbornika socijalista u Surčinu da imaju predsednika opštine, u skladu sa ovlašćenjima naredi pripadnicima MUP da profesionalno obavljaju posao, istraže događaje sa konstitutivne sednice, privedu i procesuiraju sve koji su u tom "divljaštvu" učestvovali, a posebno one "koji su tu planski došli, a nisu stanovnici opštine Surčin".

Šapić očekuje da se obornicima pruži maksmimalna zaštita, da se sprovede istraga i obavesti javnost kako je moguće da "neko ko je zaštićeni svedok učestvuje u ovakvim radnjama".

Predsednik beogradskog odbora DS-a očekuje i da se povede disciplinski postupak protiv pripadnka MUP-a koji su bili angažovani na čuvanju Buhe, dok se on "bavio ovakvim aktivnostima".

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 18. jul 2012, 12:50) - anonymous [neregistrovani]

medjusobni okrsaj krimi grupa

Jel to onaj Janosevic cija je imovina procenjena na 60 miliona evra, koji ne zagrlio fotelju kao svalerku?