Čitaj mi!

Nikolić: Vlada što pre

Vladu bi trebalo formirati što pre, rekao predsednik Tomislav Nikolić. Predsednik može nešto, ali da bi se konačno ostvarilo ono što u Srbiji želimo, o tome mora da se postigne saradnja između predsednika i Vlade, poručio je Nikolić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ponovio je da bi "što pre trebalo formirati Vladu Srbije", kako bi vlada, zajedno sa njim, radila na tome da građani žive bolje.

"Srbija je odlučna u nameri da pomogne svojim građanima da žive mnogo bolje nego do sada. Da žive mirnije i stabilnije. Da imaju mnogo više posla. Da je Srbija odlučna u nameri da, bar na Balkanu, bude garant mira, stabilnosti, bezbednosti i saradnje. Da bude članica EU. Da nastavi svoje izvanredne veze sa Istokom, posebno sa Ruskom Federacijom", dodao je Nikolić.

Nikolić je Tanjugu u Riju rekao da je tu poruku preneo i svojim sagovornicima na marginama samita UN "Rio 20 plus".

"Predsednik može nešto, ali da bi se konačno ostvarilo ono što mi u Srbiji želimo, o tome mora da se postigne saradnja između predsednika i Vlade. Ja bih zato voleo da što pre imamo formiranu vladu i da počnemo zajedno da radimo na tome da u Srbiji, konačno, posle toliko decenija, građani počnu bolje da žive", rekao je Nikolić.

Tomislav Nikolić je naveo da su među njegovim sagovornicima bili "oni koji su možda imali pogrešno mišljenje o nama", kao i "oni koji su oduvek imali ispravno mišljenje o nama".

"Razgovarali smo sa onima koji su priznali nezavisnost Kosova i Metohije, kao i sa onima koji nisu. I, mislim da je to bio pravi put, pravi način, prava mera, i da je skup u Brazilu Srbija iskoristila na najbolji mogući način", zaključio je srpski predsednik.

Kako je podsetio, susreti su počeli sa "starim prijateljem, Norveškom" koja je, kako je naveo, "nekako u ime EU uvek bila zadužena da pomogne Srbiji da ispuni mnogo kriterijuma koje je EU postavila", kao i sa Turskom, "koja je faktor ne samo na Balkanu, već i u Evropi, i veza između Evrope i drugog dela sveta".

"Razgovarali smo sa predstavnicima Ruske Federacije, sa predstavnicima SAD... Nije bezazleno razgovarati sa predsednikom Vijetnama, koji ima 87 miliona stanovnika, sa predstavnikom Maroka, sa predstavnicima država koje su u Latinskoj Americi, koje mnogo znače. Nama je Latinska Amerika naklonjena. Razgovarao sam ministrom spoljnih poslova Brazila, koji zna kako Brazil može da investira u Srbiju. Brazil sada ima na raspolaganju mnogo deviznih rezervi koje treba da investira", kazao je Nikolić.

Osvrćući se na samit u Riju, Nikolić je rekao da je taj skup pokazao da su stanovnici zemljine kugle i njihova rukovodstva zabrinuti za sudbinu Zemlje i da je sasvim jasno da nešto mora hitno da se uradi - da bismo sačuvali život na planeti onakav kakav smo zatekli i kakav bi trebalo da ostavimo naslednicima.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 22. jun 2012, 20:49) - Ponosni anonymous [neregistrovani]

!!!

Svaka čast Nikoliću, svojim ponašanjem opravdava poverenje koje je dobio na izborima.

(petak, 22. jun 2012, 18:48) - anonymous [neregistrovani]

Čekajući Vladu

Ovako smo čamac sa kormilarom, ali bez posade za veslanje.