DSS napustio Evropsku narodnu partiju

Zbog odluke da Srbija treba da proglasi političku neutralnost, Demokratska stranka Srbije više nije u mogućnosti da bude u Evropskoj narodnoj partiji, saopštio DSS. U pismu predsedniku te grupacije stranaka, DSS ukazuje da EU sprovodi politiku stvaranja nezavisnog Kosova.

Demokratska stranka Srbije negirala je da je izbačena iz Evropske narodne partije (EPP),  ističući da je zbog svoje politike o neutralnosti Srbije napustila tu grupaciju evropskih stranaka desnog centra.

"Predsedništvo DSS-a donelo je 23. februara odluku da napusti EPP i o tome je pismeno obavestilo predsednika Evropske narodne partije Vilfrida Martensa", saopštio je DSS.

Ta stranka je u pismu Martensu ukazala da EU sprovodi politiku stvaranja nezavisnog Kosova.

"Zbog naše odluke da Srbija treba da proglasi političku neutralnost, DSS više nije u mogućnosti da bude u EPP. Naše formalno napuštanje EPP znači da će DSS na novim osnovama, uz uvažavanje obostranih interesa, sarađivati sa strankama evropskog desnog centra", navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, DSS je zbog političke neutralnosti već napustio EPP i samim tim su bez bilo kakvog značaja i osnova informacije kako će u budućnosti EPP iz svog članstva isključiti tu stranku.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 25. feb 2012, 15:47) - anonymousАкадемци [neregistrovani]

Доследност и искреност

Да је тога више~где би нам крај био?!Прави потез ДССа

(subota, 25. feb 2012, 14:09) - deka [neregistrovani]

principijelnost

nisam stranacki obojen ali priznajem da ovima, kao i svim politickim partijama u srbiji, covek moze svasta da prigovori ali svakako ne na principijelnosti, a ja mislim da je upravo to ono sto srbiji fali ne zadnjih 10 i 20, nego 120 godina...ako nema principijelnosti drugi te smatraju ''lakom i prevrtrljivom robom'', rade sa tobom upravo ono sto srbiji i rade, pa nam se politika, a samim tim i zivot, svodi na toplo-hladno