Čitaj mi!

Zloupotreba vanredne situacije

Neke lokalne samouprave i stranke pokušavaju da iskoriste vanrednu situaciju u dnevnopolitičke svrhe i optužuju Vladu i Ministarstvo odbrane da ne reaguju na isti način na čitavoj teritoriji, kaže ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da pojedine lokalne samouprave i stranke pokušavaju da iskoriste aktuelnu vanrednu situaciju u dnevnopolitičke svrhe, optužujući Vladu i Ministarstvo odbrane da ne reaguju na isti način na čitavoj teritoriji Republike.

Neki lokalni lideri i partije, u želji da se prikažu kao dobra lokalna samouprava, optužuju republičku vladu kao nesposobnu da im pomogne, rekao je Šutanovac nakon sednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Šutanovac je naveo da je tako predsednik opštine Bosilegrad (Vladimir Zaharijev) saopštio da Vojska Srbije nije dobrodošla da raščišćava sneg, jer nije uvedeno vanredno stanje i ratno stanje, već stanje zaštite od elementarnih nepogoda.

On je, prema rečim Šutanovca naglasio, pozvao u pomoć policiju i vojsku druge države, Bugarske, što, kako je rekao, govori o nameri da se prikaže da republička vlada nije u stanju da na isti način reaguje na čitavoj teritoriji zemlje.

Šutanovac je naveo i primer jučerašnje konferencije za novinare Koalicije za Šumadiju u Kragujevcu, gde je rečeno da Ministarstvo odbrane nije izašlo u susret nakon prokišnjavanja Kliničkog centra, odnosno nije ponudilo kapacitete tamošnje vojne bolnice.

"Niko nam to nije tražio, ni krizni štab, ni grad, a ni Ministarstvo zdravlja", rekao je Šutanovac i naveo da uslovi u bolnici, koja dugi niz godina ne radi, nisu takvi da može primiti pacijente.

Ministar odbrane podsetio je na jasnu proceduru i način angažovanja Vojske Srbije i naveo da je vojska na svim lokacijama gde je zatražena pomoć.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 18. feb 2012, 20:02) - 001 [neregistrovani]

Злоупотреба ванредне ситуације

Поставља се питање зашто се ћутало сво ово време. Да ли самокритиком треба показивати савесност и одговорност. Мало лицемерно и патетично

(subota, 18. feb 2012, 17:40) - anonymous [neregistrovani]

Služimo Srbiji

Kristalno jasno se vidi namera pojedinih da omalovaže napore vojske da pomogne u vanrednoj situaciji i prikažu je kao nesposobnu! Džaba vam to, pitajte one koji su bili zavejani, šta misle o vojsci!

(subota, 18. feb 2012, 16:43) - Bilja [neregistrovani]

?!?

Pa, bilo bi čudo da neko ne pokušava da sabotira nadležne u ovakvoj situaciji. Lepo kažu "Ne daj bože da se Srbi slože". Umesto da cene što vojska spašava zavejane i da se ujedine u reagovanju, neki koriste situaciju za ubiranje najjeftinijih političkih poena!