Читај ми!

Vremenska prognoza 20. januar

Najniža temperatura od -2 na severu Bačke i Banata do 7 stepeni na jugu Srbije, a najviša u većem delu od 2 do 5 stepeni, a na jugu i istoku do 9 stepeni uz pad temperature posle podne i uveče.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

20.01.2023. Petak: Na severozapadu Srbije oblačno i veći deo dana suvo. U ostalim krajevima ujutro i pre podne mešovite padavine (kiša i sneg). Posle podne i uveče oblačnost će oslabiti, pa se očekuje kratkotrajni prestanak padavina, na jugu Srbije i uz delimično razvedravanje. U toku noći sa jugozapada novo naoblačenje sa snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni, u Negotinskoj Krajini povremeno jak, a u toku noći pojačanje vetra očekuje se i u planinskim predelima. Najniža temperatura od -2 na severu Bačke i Banata do 7 stepeni na jugu Srbije, a najviša u većem delu od 2 do 5 stepeni, a na jugu i istoku do 9 stepeni uz pad temperature posle podne i uveče. Upozorenje: Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 95%.

21.01.2023. Subota: Umereno do potpuno oblačno, u nižim predelima sa mešovitim padavinama, kišom i snegom, a u brdsko-planinskom području sa snegom uz stvaranje odnosno povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, severni i severoistočni. Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna od 1 do 5 stepeni. Upozorenje: Formiranje/povećanje snežnog pokrivača ≥5cm za 6 h, verovatnća 90%; Povećanje snežnog pokrivača ≥ 15cm za 12h na područjima iznad 1000 metara nadmorske visine, verovatnća 90%.

22.01.2023. Nedelja: Umereno do potpuno oblačno suvo i hladno tokom dana uz kratkotrajno razvedravanje. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna od 1 do 6 stepeni.

23.01.2023. Ponedeljak: Umereno do potpuno oblačno, u nižim predelima sa mešovitim padavinama, kišom i snegom, a u brdsko-planinskom području sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, u košavskom području i planinskim predelima istočne Srbije povremeno i jak, severoistočni i istočni. Najniža temperatura od -1 do 3, a najviša dnevna od 2 do 8 stepeni. Upozorenje: Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 80%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 24.01.2023. do 28.01.2023.)
U utorak pretežno oblačno u nižim predelima sa mešovitim padavinama kišom i snegom, a u višim sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. U sredu prestanak padavina, a zatim se do kraja perioda provejavanje slabog snega očekuje tek ponegde u planinskim predelima. Temperatura u manjem padu. 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво