Читај ми!

Vremenska prognoza 17. januar

U Srbiji će ujutru padati kiša a biće i pljuskova, sredinom dana sunčani periodi, a posle podne snažni oblaci stižu sa Jadrana. Jugozapadu Srbije doneće i do 80 l/m2 kiše za 12 sati pa je na snazi najviši stepen upozorenja na ekstremno vreme. U Banatu olujna košava. Stiže topao vazduh sa Mediterana i podiže temperaturu za 5 stepeni. Sutra jutarnja od 2 stepena do 8 stepeni, a najviša dnevna od 8 do 16. U Beogradu kišobrani će biti potrebni ujutru i uveče. Duvaće košava. Temperatura prolećna, do 16 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

17.01.2023. Utorak: Ujutro umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, na visokim planinama i sa snegom. Pre podne i sredinom dana kratkotrajno razvedravanje, a već posle podne i uveče sa jugozapada se očekuje novo naoblačenje, koje će obilne padavine usloviti na zapadu Kosova i Metohije i u delu jugozapadne Srbije. U ostalim krajevima znatno manja količina padavina. Duvaće umeren, u košavskom području i na planinama povremeno jak južni i jugoistočni vetar, naročito uveče i u toku noći kada se očekuju i udari olujne jačine. Najniža temperatura od 2 do 8, a najviša od 8 do 16 stepeni. Uporozenja: Udari vetra > 24 m/s, verovatnoća 95%. Kiša sa količinom padavina većom od 40 l/m2 za 12h, verovatnoća 80%. Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 70%.

18.01.2023. Sreda: Promenljivo oblačno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu. Veća količina padavina se očekuje na jugozapadu Srbije i na zapadu Kosova i Metohije. Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni, u planinskim predelima i na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 4 do 11, na istoku do 4, najviša dnevna od 14 do 20 stepeni. Uporozenja: Udari vetra > 24 m/s, verovatnoća 90%. Kiša sa količinom padavina većom od 40 l/m2 za 12h, verovatnoća 90%. Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 70%.

19.01.2023. Četvrtak: Umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinma sa snegom. Više padavina očekuje se na istoku i jugoistoku. Vetar slab i umeren, na jugoistoku povremeno i jak južnih pravaca, posle podne u skretanju na slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 10, a najviša dnevna od 10 do 17 stepeni. U toku noći ka petku na jugozapadu Srbije će početi da pada obilan sneg. Uporozenja: Kiša sa količinom padavina većom od 30 l/m2 za 12h, verovatnoća 80%.

20.01.2023. Petak: Oblačno, hladnije, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Sneg se očekuje i u nižim predelima zapadne i centralne Srbije uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar umeren, u Vojvodini i na planinama povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 5, najviša dnevna od 4 do 9 stepeni. Uporozenja: Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 21.01.2023. do 25.01.2023.)
U subotu oblačno i hladno, mestimično sa snegom. Od nedelje do kraja perioda pretežno oblačno, povremeno sa mešovitim padavinama (kišom i snegom) slabijeg intenziteta i sa maksimalnim temperaturama od 0 do 5 stepeni.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво