Читај ми!

Meteorolog Todorović otkriva kakva nas zima očekuje i kada će pasti prvi sneg u Beogradu

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže za RTS da u narednih 10 do 15 dana neće biti snega na području Beograda. Ukazuje da se može očekivati na planinskim predelima u istočnoj Srbiji ali u vrlo malim količinama.

Nedeljko Todorović je gostujući u Beogradskoj hronici rekao da se prvi sneg u Beogradu može očekivati tek od sredine decembra.

"Izuzetno je mala verovatnoća za sneg u Beogradu pre 10. ili 12. decembra. Tek od sredine decembra pa nadalje", kaže Todorović.

Ukazuje da će se u naredna dva, tri dana zabeleti planinski predeli u istočnoj Srbiji.

"U naredna dva, tri dana možda snega bude u istočnoj Srbiji na planinskim predelima, ali u vrlo malim količinama", kaže meteorolog Todorović. 

Upitan kakva nas zima očekuje i da li će biti snega za Novu godinu odgovara da je rano to prognozirati, ali kako kaže, gledajući inerciju, strujanje vazduha iznad Evrope, sve ukazuje da bi ova zima bila nešto malo toplija sa padavinama u obliku kiše.

"Do polovine decembra nema zime, biće padavina, smenjivaće se kiša i sneg u malim količinama, ali biće više padavina u obliku kiše", kaže gost Beogradske hronike.

Ukazuje da nas i sutra očekuje vreme slično današnjem sa umerenim jugoistočnim vetrom, ali i da nas sledeće nedelje očekuje košava.

"Iduće sedmice biće jugoistočnog vetra ali prave košave koja će trajati oko četiri dana", ukazao je Todorović. 

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво