Čitaj mi!

Nigde ne krećite bez kišobrana, temperatura do 12 stepeni

U nastavku sedmice često će nam biti potrebni kišobrani, a za vikend se na planinama očekuje i slab sneg. Ujutru i pre podne oblačno, mestimično s kišom. Od sredine dana postepeni prestanak padavina, najpre na severu i zapadu Srbije. Temperatura u padu. Jutarnja od 6 do 10, najviša dnevna do 14 stepeni. U Beogradu pre podne povremeno kiša, potom manje oblaka i prestanak padavina. Najviša temperatura oko 12 stepeni.

U četvrtak hladnije. Ujutro i pre podne pretežno oblačno, mestimično s kišom. Od sredine dana postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti prvo na severu i zapadu. Vetar ujutru i pre podne slab i umeren, na istoku povremeno i jak severozapadni, posle podne u slabljenju i skretanju na istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 6 do 10, a najviša od 11 do 14 stepeni.

Pretežno oblačno, mestimično sa kišom i u petak. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno i jak, južni i jugoistočni, uveče i tokom noći u skretanju na umeren i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 7, najviša od 9 u Timočkoj Krajini i na severu Vojvodine do 16 stepeni na jugoistoku Srbije. 

Prvog dana vikenda umereno do potpuno oblačno, pre podne uglavnom suvo, posle podne i uveče mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, na istoku Srbije još ujutru jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 8, najviša od 9 na severu Vojvodine do 14 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije.

U nedelju pretežno oblačno, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima i sa snegom. Vetar umeren i jak, u većem delu Vojvodine i zapadne Srbije severni i severozapadni, u ostalim krajevima južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 4 do 8, najviša od 9 na severu Vojvodine do 14 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije. U toku noći ponegde u nižim predelima kiša će kratkotrajno preći u susnežicu i sneg.