Čitaj mi!

U Valjevu izmereno 40 stepeni, u Beogradu i Novom Sadu stepen manje

Toplotni talas u Srbiji dostiže svoj vrhunac. U 15 časova u Valjevu je zabeleženo 40 stepeni. U Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Banatskom Karlovcu stepen manje. Osveženje stiže tokom večeri i noći.

Prema podacima RHMZ-a u 15 časova, Valjevo je najtopliji grad u Srbiji. Tamo je zabeleženo 40 stepeni.

U Beogradu je 39 stepeni, koliko je izmereno i u Novom Sadu, Zrenjaninu i Banatskom Karlovcu.

Toplo je i na Paliću, u Kikindi, Velikom Gradištu i Ćupriji gde je u 15 časova bilo 38 stepeni.

U svim drugim mestima bilo je više od 30 stepeni, osim na Kopaoniku, gde je izmereno 25 stepeni. 

Ako negde putujete kolima, budite obazrivi jer u vozilu na vrućini naglo raste temperatura i daleko je veća od spoljne temperature vazduha. Nikako nemojte ostavljati decu ili kućne ljubimce u kolima.

Stručnjaci preporučuju da se unosi dovoljno tečnosti, ali da ne treba piti ledenu vodu, kao ni zaslađene napitke ili alkohol.

S druge strane, poželjno je konzumirati određene namirnice koje hlade naše telo, poput krastavca, zelene salate, paradajza i lubenice.

Zahlađenje tokom večeri i noći

Oblaci sa zapada tokom večeri i noći stići će do Srbije. Padavine se najpre očekuju u zapadnim delovima zemlje, a tokom noći i prepodneva i u ostatku Srbije.

Sutra se očekuje umereno do potpuno oblačno vreme i svežije mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina posle podne i uveče, a lokalno se očekuju i obilnije padavine, grad i jak ili olujni vetar.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, samo na jugu i istoku pre podne južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 15 do 22 stepena, a najviša dnevna od 27 do 32 stepena. 

Slično vreme se očekuje i narednih dana.