Vremenska prognoza 6. jul

Pljuskovi i jak vetar spustili su živu u termometru na severu i zapada zemlje, u Šumadiji i Pomoravlju, a noćas će osvežiti i u ostalim krajevima. Oblačnost se premešta na istok i za kratko vreme može doneti više od 20 litara kiše po kvadratnom metru. Sutra još na istoku i jugu pre podne kiša, u ostalim predelima razvedravanje. Ujutru od 15 stepeni, najviša dnevna do 30 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

06.07.2022. Sreda: Svežije. Na severu i zapadu pretežno sunčano. U ostalom delu ujutru i pre podne promenljivo oblačno, na jugu i istoku još ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom, posle podne razvedravanje. Vetar slab i umeren, na severu i istoku pre podne povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od 15 do 21, najviša dnevna od 27 do 30 stepeni.

07.07.2022. Četvrtak: Pretežno sunčano. Vetar slab i umeren severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, a najviša dnevna od 28 do 31 stepen. U toku noći na severu i zapadu zemlje naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom i pojačanim severnim vetrom.

08.07.2022. Petak: Pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno i obilnim padavinama, naročito na jugu i istoku Srbije. Vetar slab i umeren, na severu i istoku povremeno i jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 18, a najviša dnevna 19 do 26 stepeni. Upozorenje: Količina padavina veća od 40 l/m² za 24h, verovatnoća 80%. Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 90%.

09.07.2022. Subota: Promenljivo oblačno, na severu suvo sa sunčanim intervalima, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u brdsko-planinskim predelima povremeno i jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 18, najviša dnevna 21 do 26 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 90%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 10.07.2022. do 14.07.2022.)
U nedelju promenljivo oblačno, na severu suvo sa sunčanim intervalima, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Od ponedeljka pretežno sunčano, a samo se u brdsko-planinskim predelima, uz promenljivu oblačnost, očekuju lokalni pljuskovi i grmljavine. 

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво