Vremenska prognoza - 5. mart

Samo će još sutra u prvom delu dana u većini mesta biti pretežno sunčano, a onda posle podne stižu oblaci koji će sneg najpre doneti južnim predelima. Uveče i tokom noći sneg se očekuje u svim krajevima južnije od Save i Dunava. Ujutru temperatura od -4 do nule, najviša dnevna od 4 stepena do 8 stepeni. U Beogradu pre podne sunce, posle podne biće i oblaka, u toku noći kiša i sneg. Temperatura oko 7 stepeni. U nedelju i ponedeljak sneg u većem delu zemlje. 

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

05.03.2022. Subota Ujutro i pre podne na zapadu i jugu umereno do potpuno oblačno, a u ostalim krajevima pretežno sunčano. Provejavanje slabog snega se očekuje ponegde u planinskim predelima. Posle podne naoblačenje u svim krajevima. Padavine će se pojačati najpre na jugu Srbije. U većini mesta se očekuje sneg, a tek ponegde u nižim predelima mešovite padavine (kiša i sneg). Uveče i u toku noći padavinska zona će se proširiti na sve krajeve južnije od Save i Dunava uz stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača. Suvo vreme zadržaće se samo u Vojvodini. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni, uveče i u toku noći na planinama, u košavskom području i u istočnoj Srbiji u pojačanju. Najniža temperatura od -4 do 0, najviša od 4 do 8 stepeni. Upozorenje: Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

06.03.2022. Nedelja Pretežno oblačno, u nižim predelima mestimično kiša i sneg, u brdsko- planinskim sneg, na zapadu i jugu će doći do stvaranja/povećanja visine snežnog pokrivača, a manji snežni pokrivač formiraće se mestimično i u ostalim krajevima. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od -3 do 1, najviša od 2 do 5 stepeni. Upozorenje: Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 80%.

07.03.2022. Ponedeljak Pretežno oblačno i vetrovito, u nižim predelima mestimično kiša i sneg, u brdsko- planinskim sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 1, najviša od 2 do 5 stepeni. Upozorenje: Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 80%.

08.03.2022. Utorak Promenljivo oblačno, na severu suvo, u ostalim krajevima uz provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren severni i severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 0, najviša od 2 do 5 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 09.03.2022. do 13.03.2022.)
Pretežno oblačno, u nižim predelima povremeno kiša i sneg, u brdsko-planinskim sneg. Dnevna temperatura ispod proseka.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара