Čitaj mi!

Vremenska prognoza - 2. mart

I narednih 10-ak dana temperatura ostaje ispod proseka za prvu dekadu martu, uz mraz u jutarnjim satima. Oblaci koji su iznad Karpata sutra će sneg donositi planinskim predelima istočne i južne Srbije dok će iznad ostalih krajeva biti i sunčanih perioda. Ostaje i dalje ovaj hladan vazduh koji je stigao sa severoistoka Evrope. Jutarnja temperatura od -5 do -1 stepen, najviša dnevna od 3 do 7 stepeni. U Beogradu pre podne sunčano, popodne oblačno, ali bez padavina. Ujutru mraz, a dnevna temperatura samo 5 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

02.03.2022. Sreda Ujutru slab mraz, ponegde i kratkotrajna magla. Tokom dana umereno do potpuno oblačno, u brdsko - planinskim predelima južne i istočne Srbije sa slabim snegom, a samo se pre podne na severu i zapadu očekuju duži sunčani intervali. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od -5 do -1, najviša od 3 do 7 stepeni.

03.03.2022. Četvrtak Malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima i malo toplije. Na istoku Srbije pretežno oblačno, ponegde sa slabim padavinama: u nižim kiša, u brdsko-planinskim sneg. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 2, najviša od 7 do 10 stepeni. Krajem dana naoblačenje sa severa.

04.03.2022. Petak Prolazno naoblačenje koje će ponegde usloviti slabu kišu, u višim predelima slab sneg. Vetar slab i umeren severni i severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 1, najviša od 6 do 10 stepeni.

05.03.2022. Subota Pretežno sunčano. Posle podne na jugozapadu i jugu umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, u brdsko - planinskim predelima sa snegom. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od -4 do 1, najviša od 6 do 10 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 06.03.2022. do 10.03.2022.)
Pretežno oblačno povremeno sa kišom.