Читај ми!

Vremenska prognoza - 31. januar

Do kraja dana naoblačenje sa severozapada, proširiće se na ostale krajeve, uslovljavajući uveče kišu, u brdsko-planinskim predelima sneg. Duvaće slab i umeren, jugozapadni i južni vetar. Najviša temperatura od 6 do 13 stepeni. Tokom noći ka utorku, sa padom temperature, kiša će preći u sneg i u nižim predelima, a vetar će biti u skretanju na slab i umeren severozapadni. Više snega očekuje se na zapadu zemlje gde će doći do formiranja snežnog pokrivača, od 5 do 10 cm u nižim, u brdsko-planiniskim predelima i više. U većem delu Vojvodine padavine će prestati.

 

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

31.01.2022. Ponedeljak: Pre podne pretežno sunčano i relativno toplo, posle podne naoblačenje, uveče kiša, u brdsko-planinskim predelima sneg. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, samo pre podne na istoku umeren i jak, zapadni. Najniža temperatura od -4 na jugu do 1  na severu , a najviša dnevna od 7 do 13 stepeni. Uveče i tokom noći sa padom temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima, vetar u skretanju na slab  i umeren, severozapadni. U Vojvodini se očekuje prestanak padavina.  Upozorenje: Krajem dana i u toku noći sneg, formiranje/povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 95%.

01.02.2022. Utorak: Pretežno oblačno i hladnije, na severu sa mešovitim padavinama (kiša, susnežica i sneg), u ostalim krajevima sa snegom. Više padavina se očekuje u zapadnim, jugozapadnim, centralnim i južnim krajevima zemlje. U nižim predelima formiranje, a u planinskim povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do 1, najviša dnevna od 1 do 5 stepena. Upozorenje: Formiranje/povećanje snežnog pokrivača ≥ 5cm za 6 h, verovatnoća 95%.

02.02.2022. Sreda: Pretežno oblačno i hladnije, na severu mešovite padavine, u ostalim krajevima sneg sa povećanjem visine snega. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do 0, najviša dnevna od 0 do 5 stepena. Upozorenje: Formiranje/povećanje snežnog pokrivača ≥ 5cm za 6 h, verovatnoća 95%.

03.02.2022. Četvrtak: Pretežno oblačno, na severu mešovite padavine, u ostalim krajevima sneg sa daljim povećanjem visine snega. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do 1, najviša dnevna od 0 do 5 stepena. Upozorenje: Formiranje/povećanje snežnog pokrivača  ≥ 5cm za 6 h, verovatnoća 85%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 04.02.2022. do 08.02.2022.)
Promenljivo i toplije, mestimično sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво