Čitaj mi!

Vremenska prognoza - 19. januar

Još u sredu u Srbiji sunčano. Jače naoblačenje i zahlađenje stiže u četvrtak, sa severa Evrope, donosi kišu, sneg i osetni pad temperature. Sutra ujutru od -5 do nule, najviša dnevna od 4 do 8 stepeni.

 

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

 

19.01.2022. Sreda: Ujutro slab mraz, po kotlinama i dolinama reka, kao i na visoravnima jugozapadne i južne Srbije magla. Tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab, promenljiv, na istoku umeren zapadni. Najniža temperatura od -5 do 0, a najviša od 4 do 8 stepeni.

20.01.2022. Četvrtak: Naoblačenje koje će pre podne zahvatiti severne, posle podne proširiće se i na ostale predele uslovljavajući kišu, u brdsko-planinskim predelima sneg. Uveče u nižim predelima uz osetan pad temperature kiša će preći u susnežicu i sneg, uz istovremeni prestanak padavina u Vojvodini. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, uveče u skretanju na umeren severozapadni. Najniža temperatura od -9 do -1, a najviša od 5 do 10 stepeni. Upozorenje: Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 90%.

21.01.2022. Petak: Na severu suvo sa sunčanim intervalima, u ostalim krajevima umereno i potpuno oblačno, ponegde uz provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 0, a najviša od 1 do 4 stepena.

22.01.2022. Subota: Umereno do potpuno oblačno, hladni i vetrovito, ponegde uz provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -7 do -3, a najviša od -1 do 1 stepen. Upozorenje: Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 90%.