Читај ми!

Deo Srbije pod snegom, veje i u Beogradu - vozači i pešaci oprezno

U većem delu Srbije je oblačno, hladno s kišom i snegom. Zabeleo se i Beograd pa je saobraćaj usporen. Na planinama će se beli pokrivač uvećati za još 10 do 15 centimetara. Vozačima se savetuje maksimalan oprez, da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Sneg se prethodnih dana zabeleo ili bar provejavao u mnogim krajevima Srbije. Prognoza se obistinila, pa  su prve pahulje i to s vejavicom stigle i u Beograd.

I baš je ta prva vejavica, idilična slika koju smo videli kroz prozor toplog doma, bila jutros najveća radost za najmlađe i za one koji baš nigde ne moraju da žure, ali ne i za one koji su krenuli na posao, školu ili bilo kuda.

I kao i uvek, zbog kiše, snega, uobičajena frka, gužva u gradu, skoro kolaps, kao da snegu nije vreme. Sneg veje, vozači trube, pešaci bi da pretrče tamo gde se ne sme...Ništa se tu ni ove sezone nije promenilo.

U većem delu Srbije biće oblačno, hladno s kišom i snegom, uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a snega će biti i u nižim predelima.

Temperatura do 5 stepeni Celzijusa.

Na planinama će se beli pokrivač uvećati za još 10 do 15 centimetara. Jedino će na severozapadu biti suvo. 

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

"Putevi Srbije" posebno savetuju maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog magle koja smanjuje vidljivost na putevima, pogotovo na deonicama duž rečnih tokova, u kotlinama, klisurama i na putnim objektima preko reka. 

Na auto-putu E-80, u zoni tunela "Pržojna padina", „Progon" i „Bancarevo", usled snežnih padavina, smanjena je brzina kretanja vozila, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Na auto-putu E-80, u zoni tunela "Bancarevo", zbog magle je vidljivost smanjena na 100 metara. 

 

 

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво