Читај ми!

Vremenska prognoza - 3. decembar

Na severu suvo uz postepeno smanjenje oblačnosti. U ostalim krajevima oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a kiša će sa padom temperature preći u sneg i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije. U planinskim predelima na zapadu i jugozapadu doći će do povećanja visine snega za novih 10 do 20 cm, lokalno i više, a u nižim predelima do formiranja manjeg snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno jak severozapadni. Temperatura od 1 na zapadu do 11 stepeni na jugu zemlje- ali će i tamo posle podne biti u osetnijem padu.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

03.12.2021. Petak Oblačno i hladnije. Ujutru na severu, zapadu i jugozapadu, a tokom dana i u ostalim krajevima kiša, na planinama sneg. Posle podne i uveče, uz osetan pad temperature, kiša će ponegde preći u sneg i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije, u Vojvodini suvo. U planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije doći će do povećanja visine snežnog pokrivača za novih 10 do 20 cm, lokalno i više, a u nižim predelima do formiranja manjeg snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno jak, na severu i zapadu severozapadni, u ostalim krajevima južni u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 10, najviša od 5 do 13 stepeni, tokom dana u padu. Uveče i tokom noći na severu delimično razvedravanje.

04.12.2021 Subota Ujutru mestimično slab mraz. Tokom dana hladno. Na severu pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno i suvo, posle podne razvedravanje. Vetar slab i umeren, još ujutru zapadni i severozapadni, tokom dana južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -4 na severozapadu Srbije do 3 u Negotinskoj Krajini, najviša od 4 do 8 stepeni.

05.12.2021. Nedelja Malo toplije uz naoblačenje koje će ujutru i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, posle podne i uveče proširiće se i na ostale uslovljavajući mestimično kišu, na visokim planinama sneg. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno i jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 3, najviša od 5 u Timočkoj Krajini do 12 stepeni na jugoistoku Srbije.

06.12.2021. Ponedeljak Oblačno, mestimično s kišom, na planinama sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, na severu i zapadu Srbije zapadni i severozapadni, u ostalim krajevima južni i jugoistočni koji će posle podne i uveče biti u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 6, najviša od 5 do 9 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 07.12.2021. do 11.12.2021.)
U utorak oblačno i hladno, u nižim predelima sa susnežicom i snegom, na planinama sa snegom. U sredu prestanak padavina, zatim i delimično razvedravanje uz manji porast temperature. 

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво