Čitaj mi!

Vremenska prognoza - 28. novembar

Drugog dana vikenda biće i sunca i oblaka. Pre podne duži sunčani periodi, a posle podne i uveče naoblačenje s kišom, na visokim planinama sa snegom. Dok ne stignu oblaci biće veoma toplo za ovo doba godine, najviša temperatura od 14 do 19 stepeni. U Beogradu najpre sunce, pa oblaci i kiša. Temperatura do 18 stepeni. Početak naredne sedmice donosi osetno hladnije vreme. Na planinama će padati sneg, a prve pahulje moguće su ponegde i u nižim predelima.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

28.11.2021. Nedelja: U većem delu pre podne umereno oblačno sa sunčanim intervalima, samo na krajnjem jugozapadu oblačno, ponegde sa kišom. Posle podne i uveče jače naoblačenje sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima i na jugu Banata povremeno i jak južnih smerova, krajem dana i u toku noći u skretanju na zapadni i u slabljenju. Najniža temperatura od 4 do 11, a najviša od  14  do 19, u Timočkoj krajini oko 10 stepeni.

29.11.2021. Ponedeljak: Hladnije, umereno do potpuno oblačno, na severu suvo, u ostalim krajevima sa kišom, na planinama sa snegom koji se krajem dana i u toku noći očekuje ponegde i u nižim predelima.  Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 9 ,  a najviša od 6 do 12 stepeni.

30.11.2021. Utorak: Još hladnije uz postepeni prestanak padavina, u Vojvodini i uz delimično razvedravanje, susnežica i sneg mogući su u nižim predelima centralne i južne Srbije i u planinskim predelima. Vetar umeren i jak, severozapadni, krajaem dana u slabljenju. Najniža temperatura od -2 do 3, a najviša od 3 do 6 stepeni.

01.12.2021. Sreda: Toplije i u većem delu suvo sa dužim sunčanim intervalima, samo na severu i istoku ujutro i pre podne mestimično mešovite padavine (kiša i sneg). Vetar slab i umeren zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od -4 do 2, najviša od 7 do 15 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 02.12.2021. do 06.12.2021.)
U četvrtak naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom, koji će u petak i subotu uz pad temperature biti moguć i u nižim predelima. Na planinama stvaranje snežnog pokrivača. Krajem perioda suvo.