Čitaj mi!

Letnje vreme u oktobru, jutro ipak prohladno

Oktobar je lepo počeo, a sunčano i toplo biće i u nedelju. Jutro malo prohladno, ponegde temperatura samo jedan stepen, tokom dana znatno toplije, do 25 stepeni. Lepo će biti i Beograđanima na 25 stepeni. Letnje vreme u oktobru zadržaće se do utorka.

Drugog dana vikenda biće ujutro hladno, na jugu i istoku ponegde sa slabim prizemnim mrazem, a po kotlinama i rečnim dolinama mestimično sa kratkotrajnom maglom. Tokom dana pretežno sunčano i prosečno toplo.

Vetar slab i umeren, u košavskom području i jak, a na jugu Banata povremeno i olujni, jugoistočni. Najniža temperatura od jedan na jugu i istoku do 12 na jugu Banata, a najviša od 21 do 25 stepeni.

U ponedeljak ujutro hladno, po kotlinama i rečnim dolinama zapadne i južne Srbije kratkotrajna magla. U toku dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 3 do 13, a najviša od 24 do 28, u Timočkoj Krajini oko 21 stepen.

I u utorak ujutro hladno, po kotlinama i rečnim dolinama zapadne i južne Srbije kratkotrajna magla. U toku pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, a na jugu Banata i olujni, južnih smerova. Najniža temperatura od 4 do 15, a najviša od 20 do 26 stepeni. 

Sredinom radne nedlje pretežno oblačno, povremeno s kišom. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, a na jugu Banata i olujni, jugoistočni. Najniža temperatura od 7 do 14, a najviša od 18 do 23 stepena. 

U četvrtak i petak pretežno oblačno i hladnije, povremeno sa kišom. Od subote umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo. Tokom celog perioda u košavskom području povremeno jak jugoistočni vetar.