Čitaj mi!

Vremenska prognoza - 17. februar

Vreme promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Najviša dnevna  temperatura od 4 do 10 stepeni. U Beogradu oko 9 stepeni. Do kraja nedelje uglavnom suvo i toplije.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

16.02.2021. Utorak Tokom dana hladno, iznad većeg dela umereno oblačno, samo na istoku i jugu pretežno sunčano. Vetar slab, na severu južni i jugoistočni, u ostalim krajevima promenljiv. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 stepeni.    

17.02.2021. Sreda Ujutro na jugu jak mraz, u ostalim krajevima slab i umeren. Tokom dana toplije, promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Pre podne na severu, a do kraja dana i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom, na planinama sa slabim snegom. Posle podne i uveče slab sneg se očekuje ponegde i u nižim predelimaa na istoku i jugoistoku. Vetar pre podne slab južni i jugoistočni, od sredine dana u skretanju na zapadni i severozapadni i u pojačanju Jutarnja temperatura od -15 na jugu do -1 , najviša dnevna od 4 do 10 stepeni.  Upozorenje, opasna pojava: Tmin < -15 °S

18.02.2021. Četvrtak Ujutro i pre podne pretežno oblačno, na severu i zapadu suvo, u ostalim krajevima još ponegde sa slabim padavinama. Posle podne razvedravanje sa zapada. Vetar slab i umeren, na istoku jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 3, najviša dnevna od 8 na jugoistoku do 13 stepeni na zapadu.

19.02.2021. Petak Umereno oblačno i suvo, na jugu i istoku sa periodima sunčanog vremena. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno i jak. Najniža temperatura od -3 do 4 , najviša dnevna od 5 na istoku do 12 stepeni na zapadu i u centralnoj Srbiji.

20.02.2021. Subota Iznad većeg dela preovlađovaće sunčano,samo na severu i zapadu umereno oblačno i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, posle podne na severu zemlje u skretanju na zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od -1 do 4, najviša dnevna od 7 na istoku do 14 stepeni na zapadu i u centralnoj Srbiji.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 21.02.2021. do 25.02.2021.)
U toku prognostičkog perioda malo do umereno i oblačno i suvo, sa periodima sunčanog vremena. Dnevna temperatura biće iznad prosečnih vrednosti za treću dekadu februara. 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">