Читај ми!

Vremenska prognoza - 22. januar

U većem delu zemlje promenljivo, na severu, zapadu i u Timočkoj Krajini ponegde sa kišom. Duvaće košava, povremeno sa olujnim udarima. Nastavlja se priliv toplog vazduha, temperatura u većini krajeva znatno iznad proseka. Najviša dnevna od 12 do 20 stepeni, u Timočkoj Krajini hladnije, oko 4 stepena. U Beogradu i sunce i oblaci i 16 stepeni. Košava sa Dunava i toplina sa Mediterana i tako i naradna tri dana.


Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

 

22.01.2021. Petak: Toplo, temperatura iznad proseka za ovaj period godine.Tokom dana promenljivo oblačno i vetrovito, a slaba kiša posle podne očekuje se ponegde u severnim i centralnim predelima. Na jugozapadu Srbije i u Timočkoj Krajini oblačno, mestimično sa kišom. Duvaće umeren, u košavskom području i na planinama i jak, a povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar. Minimalna temperatura od 1 na jugoistoku do 10  na jugu Banata, a najviša dnevna od 12  na jugoistoku do 20 stepeni na zapadu Srbije. U Timočkoj Krajini osetno hladnije, ujutru oko -3, najviša dnevna oko 4 stepena. Upozorenje: Otapanje snežnog pokrivača. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%.

23.01.2021. Subota: Toplo, temperatura iznad proseka za ovaj period godine.
Tokom dana promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom, slabom kišom i vetrovito. U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno i sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 0 do 11 , a najviša od 12 do 17 stepeni. U Timočkoj Krajini hladnije, oko 7 stepeni. Upozorenje: Otapanje snežnog pokrivača. Udari vetra > 17 m/s , verovatnoća 80%.

24.01.2021. Nedelja: Toplo, temperatura iznad proseka za ovaj period godine. Tokom dana promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom, slabom kišom i vetrovito. U košavskom području i na planinama u drugom delu dana duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno i sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 5 do 11, a najviša od 13 do 17 stepeni. Tokom noći jače naoblačenje sa kišom i padom temperature, u planinskim predelima sa snegom. Upozorenje: Otapanje snežnog pokrivača. Udari vetra > 17 m/s , verovatnoća 80%.

25.01.2021. Ponedeljak: Osetno hladnije. Tokom dana oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a u poslepodnevnim i večernjim satima i u nižim predelima Srbije sa padom temperature kiša će preći u susnežicu i sneg. Vetar će biti u skretanju na severozapadni i zapadni, a sa prolaskom fronta kratkotrajno će imati i jake i olujne udare. Najniža temperatura od 2 do , a najviša od 4 do 10 stepeni. Upozorenje: Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 70%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 26.01.2021. do 30.01.2021.)
Oblačno, hladno, povremeno sa slabim snegom u nižim predelima uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, a u brdsko-planinskim uz povećanje
 

 

 

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво