Читај ми!

Vremenska prognoza - 26. decembar

Do kraja dana oblačno, u većem delu zemlje s kišom, susnežicom i snegom, uz formiranje snežnog pokrivača. Više padavina na jugozapadu zemlje. Na severu uglavnom suvo.Temperatura od 2 stepena do 8 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

26.12.2020. Subota Na severu Vojvodine suvo uz delimično razvedravanje. U ostalim predelima oblačno, mestimično sa padavinama, u nižim predelima sa kišom koja će tokom dana uz pad temperature preći u susnežicu i sneg, ponegde uz stvaranje snežnog pokrivača i to naročito na jugozapadu zemlje. U brdsko-planinskim predelima tokom celog dana padaće sneg uz formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, na severu i na planinama povremeno i jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 0 do 5 , a najviša dnevna od 2 do 6 stepeni, posle podne u osetnijem padu. Upozorenje, potencijalno opasna pojava: Formiranje/povećanje snežnog pokrivača ≥10cm za 12h, Formiranje/povećanje snežnog pokrivača ≥ 5cm za 6h.

27.12.2020. Nedelja Oblačno i hladno, na severu suvo, u ostalim predelima mestimično sa padavinama. U nižim predelima se očekuju mešovite padavine (kiša i sneg), a u brdsko-planinskim predelima sneg uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača i to naročito u istočnim i jugoistočnim krajevima. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno i jak, na jugu Banata sa olujnim udarima. Najniža temperatura  od -2 do 2 , najviša dnevna od -1 do 3 stepena. Upozorenje, potencijalno opasna pojava: Sneg,  na planinama povećanje snežnog pokrivača Udari vetra > 17 m/s. 

28.12.2020. Ponedeljak Malo do umereno oblačno i toplije.  Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, u košavskom području povremeno jak, na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima. Najniža temperatura  od -3 do 2, najviša dnevna od 7 do 11 stepeni. Upozorenje, potencijalno opasna pojava: Udari vetra > 17 m/s. 

29.12.2020. Utorak Naoblačenje sa kišom koje će prvo zahvatiti severne i zapadne predele Srbije. Na visokim planinama će padati slab sneg.  Vetar slab i umeren južni i jugoistočni. Najniža temperatura  od  2 do 6 , najviša dnevna od 10 do 14 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 30.12.2020. do 03.01.2021.)
Do kraja perioda česta pojava kiše, na planinama slabog snega. U sredu i dalje toplo, zatim temperatura u postepenom padu.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара